Primátor Hřib: My se Smetanovým nábřežím skutečně něco uděláme. Ne jako jiní

16.04.2022 14:27 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke změně Smetanova nábřeží.

Primátor Hřib: My se Smetanovým nábřežím skutečně něco uděláme. Ne jako jiní
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Zdeněk Hřib

O proměně Smetanova nábřeží a její důležitosti mluví primátoři už desítky let. Vždy zůstalo ale akorát u slov nebo dlouhodobě neudržitelných experimentů. Za nás se to už brzy změní!

Smetanovo nábřeží zvelebíme do zasloužené podoby. Položíme novou dlažbu, vysázíme nová stromořadí, rozšíříme promenádu, abychom na ní vytvořili bezpečný prostor pro chodce i cyklisty a bezbariérově zpřístupníme tramvajové zastávky.

Vjezd automobilům zůstává beze změn. Do budoucna bych si ale přál, aby byl umožněn opravdu jen pro potřeby zásobování, dopravy Pražanů se zdravotním omezením nebo třeba řemeslníkům.

Nikoliv však tranzitní dopravě. Přece jen je to jedno z nejkrásnějších míst v Praze a nezaslouží si být dopravně zahlcené. Ostatně dřív byla auta i za rohem na Karlově mostě a teď už tam nikomu nechybí.

Tramvaje by si na nábřeží také zasloužily co nejplynulejší průjezd, protože převezou největší množství lidí. Na základě požadavků městských částí 1, 2 a 5 tu ale zatím budou jezdit auta jako dosud v tramvajových pásech.

Současná proměna, za kterou patří dík Adam Scheinherr, je každopádně velkým krokem správným směrem. Navíc nechává otevřené možnosti pro další změny. Co na ni říkáte? 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…