Primátor Hřib: Na „Mafiánské" jsme uspořádali velikonoční trhy. A ne ledajaké

10.04.2022 6:27 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k velikonočnímu trhu.

Primátor Hřib: Na „Mafiánské" jsme uspořádali velikonoční trhy. A ne ledajaké
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Dřív se Mariánskému náměstí před magistrátem říkalo Mafiánské a bylo z něj parkoviště lobbistů a papalášů. My jsme si ale řekli, že z něj radši uděláme místo pro lidi, kde se budou moci v příjemné atmosféře setkávat a bavit.

Toho se držíme i nadále. U příležitosti nadcházejících Velikonoc jsme tak náměstí tematicky vyzdobili a uspořádali na něm velikonoční trhy. Nejsou to ale ledajaké trhy. V pěti stáncích si totiž můžete koupit výrobky s příběhem od příspěvkových nebo neziskových organizací a chráněných dílen, a tím je podpořit.

K dostání jsou tu například pomlázky, velikonoční keramika, proutěné košíky, ošatky a podnosy. Pošmáknout si můžete na koláčích, sýrech, utopencích nebo nakládané zelenině a z Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského tu je dokonce požehnaný chléb a další pečivo. Zkrátka nepřijdou ani milovníci květin a velikonočních dekorací.

V sobotu 16. dubna a v sobotu 23. dubna od 15 hodin se můžete těšit také na divadélka pro děti a jejich rodiče. Srdečně vás zvu, je to tu moc fajn!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

13:04 Mašek (ANO): Podmínky o jednání o ukončení války se pro Ukrajinu s časem zhoršují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.