Primátor Hřib: Podívejte, jak pro nás všechny staví Andrej Babiš dálnice

20.09.2021 10:06 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k dálnicím.

Primátor Hřib: Podívejte, jak pro nás všechny staví Andrej Babiš dálnice
Foto: Hana Brožková
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Podívejte, jak pro nás všechny staví Andrej Babiš dálnice.

Tohle je Pražský okruh u Modletic u benzínky vedle nábytkového skladu. Každý se tam může jet přesvědčit, jak tam hned silnice končí v poli, protože stavba okruhu se vůbec nehýbe. A to je vina vlády, která okruh (neboli dálnici D0) staví. Vlastně spíš nestaví...

Přitom Pražský okruh je pro Prahu klíčovou dopravní stavbou, která by výrazně odklonila dopravu z centra a vedla ji okolo města. To by znamenalo méně hluku v místech, kde lidé bydlí, zdravější vzduch pro Pražany a pohodlně průjezdné silnice. Jenže Andreji Babišovi na Pražanech nezáleží. Proč si to troufnu tvrdit?

Od roku 2014 byl Andrej Babiš vicepremiérem vlády a ministrem financí, od roku 2017 dodnes je předsedou vlády. Od roku 2014 má ANO ministra dopravy. Od roku 2014 do roku 2018 mělo ANO v čele Prahy primátorku. Neexistuje lepší souběh okolností, za jakých by se dalo s dostavbou Pražského okruhu pohnout. Ale nepohlo.

"Mě to nezajímá, co se v té Praze děje." Takhle prý Babiš odbýval vedení města podle samotné Adriany Krnáčové. Její tehdejší náměstek pro dopravu Petr Dolínek se pak pro média vyjádřil podobně: "Ministr dopravy Ťok nám moc nepomohl v dopravní oblasti - v dostavbě okruhu nebo železnici na letiště. Obecně ministři za ANO Praze moc nepomáhají, přestože má hnutí kolegy ve vedení města."

Možná je načase, pane Babiši, abyste už k tomu pustil někoho, komu bude na lidech záležet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…