Primátor Hřib: Praha boduje. 7. nejlepší město světa

11.09.2021 13:44 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k ocenění Prahy.

Primátor Hřib: Praha boduje. 7. nejlepší město světa
Foto: Hana Brožková
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Dobrá zpráva: Praha boduje ve světových žebříčcích!

V magazínu Time Out se umístila jako 7. nejlepší město světa! Porotu mimo jiné zaujala malebná architektura Prahy, přívětivý charakter města vhodný k pěším procházkám, bohaté kulturní vyžití nebo dostatek zelených ploch.

Podle serveru abcFlora.com má Praha dokonce nejlepší parky na světě, ještě lepší než New York s Central Parkem nebo Londýn a Moskva. Praha získala v hodnocení plných 10 bodů z 10. (Mimochodem, věděli jste, že podíl městské zeleně v Praze je téměř 20 %? Je to tak, jsme jedna z nejzelenějších metropolí.)

Všechny tyhle klady Prahy se navíc snažíme dál rozvíjet. Namátkou:

Kultury a historického dědictví si ceníme. Zrekonstruovali jsme například historickou budovu Šlechtovy restaurace ve Stromovce a vyhlásili jsme architektonickou soutěž na Vltavskou filharmonii. Je načase, aby v Praze opět vznikla moderní stavba světového formátu. Samotný koncertní sál, který tu zatím tolik chybí, navíc bude sloužit jako významné kulturní centrum pro návštěvníky od nás i ze zahraničí.

Na chodce dál myslíme. Pro lehčí průchodnost Prahou otevíráme nové přechody třeba na Karlově náměstí nebo před Muzeem, místo nechvalně známého chodníčku smrti jsme udělali normální chodník, obnovili jsme Trojskou lávku, letos by se také měla začít stavět lávka Holešovice-Karlín a příští rok Dvorecký most. Pro lepší a pohodlnější přesuny po Praze stavíme také další tramvajové tratě.

S rozšiřováním zeleně pokračujeme. Neustále vysazujeme nové stromy jak v parcích, tak v ulicích Prahy. Ve vnějším prstenci Prahy dokonce sázíme úplně nové lesy. Dohromady jsme už vysadili 370 000 stromů a plníme tak náš plán vysadit milion stromů během 8 let.

Naše město si zkrátka zaslouží tu nejlepší péči a my v tom určitě budeme pokračovat. Má to smysl!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě