Primátor Hřib: Snad drobnosti od hlavního města alespoň trochu zlepší den

11.12.2021 17:14 | Aktualizováno

Hlavní město obdarovalo děti a seniory v nemocnicích a dalších zařízeních, celkem dostali téměř 23 tisíc dárků.

Primátor Hřib: Snad drobnosti od hlavního města alespoň trochu zlepší den
Foto: Hana Brožková
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

Vzhledem k pokračující pandemii koronaviru se i v letošním předvánočním čase hlavní město rozhodlo navázat na loňský rok a potěšit děti a seniory dárky v období adventu. Tento týden rozvezl pražský magistrát dárky dětem a seniorům do nemocnic, zdravotnických a sociálních zařízení i domovů pro seniory. Celkem takto obdarovalo město ve spolupráci s městskými organizacemi potřebné téměř 23 tisíci předměty ve 26 různých zařízeních.

V letošním předvánočním čase se hlavní město opět zaměřilo na pacienty mimo jiné v nemocnicích a ve spolupráci s městskými organizacemi a partnery připravilo pro děti a seniory 26 různých nemocnic a dalších institucí dárky, které jim mohou zlepšit pobyt a přivést je alespoň částečně na jiné myšlenky.

„Ačkoliv hmotný dárek nemůže nahradit kontakt člověka s rodinou a nejbližšími, věřím, že drobnosti od hlavního města lidem v nemocnicích a dalších zařízeních alespoň trochu zlepší den. Za Prahu bych jim rád vzkázal – myslíme na vás, přejeme klidné Vánoce, a pokud je to aspoň trochu možné, co nejvíce času stráveného s Vašimi rodinami,“ uvedl primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

Balíčky s drobnostmi a průvodními dopisy pro malé pacienty a seniory putovaly do pražských nemocnic a dalších zdravotnických a sociálních zařízení včetně domovů pro seniory. Oproti loňskému roku se zapojilo do této aktivity mnohem více městských organizací, celkem to bylo 23 institucí včetně magistrátních odborů a také mediálních domů, které poskytly 22 752 dárků. Rozvoz zajistil pražský magistrát společně s Městskou policií hl. m. Prahy a obdarováno bylo přibližně 4 500 lidí.

„Jsem velice rád, že jsme druhým rokem mohli udělat drobnou radost dětem a seniorům, kteří letošní vánoční čas nemohou trávit se svými blízkými. Poděkování zejména patří organizátorům, dárcům a městské policii, která pomohla s rozvozem. Přeji všem brzké uzdravení a hodně zdraví v novém roce,“ řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast bezpečnosti a životního prostředí.

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí

V balíčcích pro malé pacienty byly například pastelky, omalovánky, stolní hry, kvízy, hlavolamy, skládanky, časopisy, knížky a další drobnosti. Pro seniory putovaly hlavně časopisy, křížovky a knihy, které jim pomohou zpříjemnit adventní dobu.

„Pandemie a vše, co s sebou přináší, dopadá nejvíce na ty nejzranitelnější a nejkřehčí ve společnosti, tedy na děti a seniory. Chceme jim za hlavní město dát vědět, že na ně myslíme a potěšit je alespoň knížkami, stolními hrami a dalšími drobnými dárky,“ dodala radní hl. m. Prahy pro oblast zdravotnictví Milena Johnová.

Poděkování ze strany Magistrátu hl. m. Prahy patří kromě odborů médií a marketingu, dopravy, ochrany životního prostředí a služeb i Technické správě komunikací hl. m. Prahy, kdy její zaměstnanci uspořádali sbírku a nakoupili dárky jak pro děti, tak pro seniory.

Poděkování dále patří Botanické zahradě hl. m. Prahy, Dopravnímu podniku hl. m. Prahy, Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy, Kolektorům Praha, Lesům hl. m. Prahy, Operátoru ICT, Planetu, Pražské energetice, Pražským službám, ROPIDu - Regionálnímu organizátoru pražské integrované dopravy, Správě služeb hl. m. Prahy, Pražským vodovodům a kanalizacím, Výstavišti Praha, Zdravotnické záchranné službě hl. m. Prahy, Zoologické zahradě hl. m. Prahy a v neposlední řadě vydavatelství A 11 a CZECH NEWS CENTER.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.