Primátor Hřib: Žižkov hlídá legendární Pérák

09.07.2022 16:52 | Ze sítí

!Komentář na facebookovém profilu k výzdobě pražských zdí

Primátor Hřib: Žižkov hlídá legendární Pérák
Foto: Reprofoto: Prostor X
Popisek: Zdeněk Hřib

Praha má nové nástěnné malby (muraly) a Žižkov hlídá legendární Pérák! Jak se vám líbí? Most v Husitské ulici na Žižkově teď obývá pražský superhrdina Pérák, ztvárněný známou komiksovou autorkou a streetartovou umělkyní Toybox Toybox. Pérák byl tajemným maskovaným bojovníkem, který se během druhé světové války postavil útlaku nacistů. Díky speciálním pružinám na botách se mohl rychle pohybovat, a nikdy proto nebyl dopaden.

Pérák

S tramvajovou smyčkou v Hostivaři pak skvěle ladí ztvárnění plavecké smyčky umělce Davida Mazance s názvem Plav. Výzdoba průčelí podchodu Thomayerovy nemocnice je zase silně inspirovaná graffiti estetikou. Malbu s názvem Města kraj malovali Michal Škapa (Tron) a Ondřej Klíma.

Jsem rád, že v Praze dáváme díky radní Hance Třeštíkové šanci mladým současným umělcům, kteří ukazují, co umí. A že pro Pražany je to nejen zpestření, ale také oživení dříve šedých městských zákoutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!