Primátor Jiránek: Kladenský magistrát spustil novou aplikaci Hlášení poruch a podnětů

07.10.2019 16:47

Každý obyvatel Kladna teď může jednoduše a rychle upozornit magistrát na různé závady nebo předat podnět k řešení. Odkaz na novou aplikaci je přímo na hlavní stránce www.mestokladno.cz v odkazu "Hlášení poruch a podnětů.

Primátor Jiránek: Kladenský magistrát spustil novou aplikaci Hlášení poruch a podnětů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda Svazu měst a obcí ČR Dan Jiránek v Olomouci

Kladno tak reaguje na potřeby občanů, které vedení města získává na pravidelných setkáních s občany.

„Aplikace umožní rychle a jednoduše upozornit na nedostatky nebo závady, kterých si všimnete na procházce, cestou do práce, nebo na autobus. Zároveň slouží občanům k zasílání podnětů ke zlepšení života v našem městě. Všechny podněty budou v následujících pracovních dnech viditelné v aplikaci s příznakem, zda je situace již vyřešena, nebo se na ní pracuje, z jakého důvodu práce nelze provést včetně zdůvodnění“, řekl Dan Jiránek, primátor Kladna. „Tato služba je dalším krokem k otevřené komunikaci mezi radnicí a občany. Děkuji všem, kteří pomáhají zlepšit naše Kladno“, dodal Jiránek.

V současné době je v interaktivní mapě zaneseno více než 500 podnětů, které magistrát obdržel během pravidelných setkání vedení radnice s občany. Velká část podnětů se týká údržby zeleně a drobných oprav (nefunkční osvětlení, rozbité lavičky, návrhy na úpravy stromů a keřů), ale také čistoty v ulicích města a samozřejmě dopravy.

Webová aplikace se připravovala přibližně tři měsíce. Prioritou je rychlá a přehledná komunikace mezi magistrátem a občany. Jednoduché zadání podnětu je zobrazeno v mapě a předáno k vyřízení zodpovědnému odboru magistrátu. Každý tam může zkontrolovat, kdy byl jeho podnět zaregistrován, jestli je v řešení, nebo už byl vyřízen.

Aplikaci naleznete ZDE, kde jsou přehledně zobrazeny všechny nahlášené poruchy či podněty ke zlepšení. K dispozici je i jednoduchý návod ke stažení i použití.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace