Primátor Jiránek: Společně v Kladně aneb jak utratit tři miliony

13.05.2019 7:37

Příprava na program spolurozhodování veřejnosti o části městských financí, tzv. participativní rozpočet, vrcholí. Ponese název Společně v Kladně.

Primátor Jiránek: Společně v Kladně aneb jak utratit tři miliony
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Dan Jiránek

Tento týden jsme spustili webové stránky právě k participativnímu rozpočtu, kde můžete podávat své návrhy na realizaci. Kladenští radní si zároveň dovolují pozvat veřejnost na první setkání k představení programu. Uskuteční se 16. května, od 17 hod., v Kladenském zámku.

„Kladeňáci mají často sami představu o tom, jak by město mohlo zvelebit či oživit veřejný prostor v blízkosti jejich domovů. Někde chybějí lavičky, jinde hřiště, vyhlídka či se jim nelíbí zborcená zídka a tak dále. V programu ‚Společně v Kladně‘ bude moci každý představit svůj návrh a místo, kde žije, změnit. Na uskutečnění nápadů jsme z rozpočtu vyčlenili tři miliony korun,“ říká kladenský primátor Dan Jiránek a dodává: „Návrhy bude na magistrátu přijímat koordinátorka Michaela Mullerová (michaela.mullerova@mestokladno.cz)."

Veškeré principy, parametry, podmínky a kontakty programu představíme právě 16. května na Setkání s veřejností. Ale právě teď už máte možnost podívat se na webové stránky projektu www.spolecnevkladne.cz , kde najdete základní informace i formulář, do kterého je možné vpisovat návrhy k realizaci. Je to sice jednoduché, ale přece jen je třeba se zamyslet nad poutavým názvem, připravit si ilustrační obrázek, nebo náčrt, aby zrovna ten váš návrh získal nejvíce hlasů ostatních občanů a bylo možno ho realizovat.

Záměr musí být z technického hlediska proveditelný, musí jít o pozemek či majetek města Kladna a náklady na uskutečnění by měly dosahovat minimálně 30 000 Kč.

Harmonogram:
Podávání návrhu: 9. 5. - 14. 6. 2019
Setkání s veřejností: 16. května, v Kladenském zámku
Zveřejnění návrhů veřejnosti v OC Central: 9 - 10/2019
Hlasování: 15. - 31. 10. 2019

Podrobnosti o projektu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.