Primátor Jura: Město získalo dotační statisíce na zeleň

08.10.2020 19:58

Statutární město Prostějov, prostřednictvím oddělení dotací a projektového řízení, podalo žádost o dotaci na realizaci projektu „Rozšíření zeleně v blízkosti ulice Říční“ v rámci 131. výzvy vyhlášené Ministerstvem životního prostředí k předkládání žádostí o poskytnutí podpory z Operačního programu životní prostředí 2014 – 2020 a bylo úspěšné.

Primátor Jura: Město získalo dotační statisíce na zeleň
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

„Předmětem projektu je rozšíření ploch krajinné zeleně v lokalitě zvané Močidýlka, nacházející se v okolí řeky Hloučely. Na ploše o rozloze asi 1,7 hektaru bylo vysázeno 31 listnatých stromů, 1 200 keřů, byl vyset trávník, doplněna cestní síť a pořízen mobiliář. Řešené území je součástí významného krajinného prvku vodního toku Hloučela a související údolní nivy,“ vysvětlil primátor Prostějova František Jura.

Žádost o dotaci, dle jeho vyjádření, splnila formální náležitosti a kritéria přijatelnosti projektu, prošla věcným hodnocením a byla schválena k finanční podpoře. Maximální výše dotace činí 371 504,62 korun což je 80 procent z celkových způsobilých výdajů projektu.

Projekt je před dokončením (v říjnu 2020 bude provedena následná péče).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.