Primátor Kroupa: Promýšlíme, jak naložit s úpravami Tyršových sadů pro zvýšení bezpečnosti

03.04.2019 22:44

Ve zcela zaplněném malém sále Eurocentra se v úterý 2. dubna odehrálo první letošní setkání jabloneckého primátora a vedení města s občany. Nejvíce přítomné zajímala chystaná stavba dopravního terminálu, prodloužení tramvajové trati a dešťová kanalizace.

Primátor Kroupa: Promýšlíme, jak naložit s úpravami Tyršových sadů pro zvýšení bezpečnosti
Foto: archiv primátora
Popisek: Zastupitel Jablonce nad Nisou Milan Kroupa (ANO)

Tradiční sedmička besed, na kterých diskutuje vedení radnice s občany v jednotlivých částech Jablonce nad Nisou, začala v centru města. Přítomným se představili nový političtí představitelé a Jablonečané je zahrnuli svými otázkami. Lidé poukazovali na problematické oboustranné parkování v ulicích Máchova nebo Opletalova, které brání bezpečnému projíždění vozů v obou směrech, nebo na chybějící odpadkové koše v ulici 28. října. Probírala se také bezpečnost ve městě.

„Vím, že pocit bezpečí Jablonečany trápí. Věřím, že vše se do budoucna zlepší s nástupem nového ředitele městské policie. Už nyní se změnily intervaly pochůzek strážníků a promýšlíme, jak naložit právě s úpravami Tyršových sadů pro zvýšení bezpečnosti v nich,“ konstatoval primátor Milan Kroupa a vysvětlil, že Jablonec se nebrání financování provozu meziměstské tramvajové linky, jen chce, aby příspěvek byl adekvátní. „Nemůžeme a nechceme město zatížit nesmyslně velkými částkami, musíme vyjednávat,“ dodal.

Hodně dotazů směřovalo na investice města. „Občané se ptali na výstavbu terminálu, na postup stavby dešťové kanalizace, na finance ke zvelebení Tyršových sadů. Potěšilo mě, že mají zájem o své město a jeho podobu,“ pochvaloval si náměstek pro rozvoj města Jakub Chuchlík, který patřil k těm nejvíce dotazovaným. Připomněl všem, kdo se zajímají o budovu historických lázní, že panelová diskuze k nim je naplánovaná na úterý 16. dubna od 19 hodin v Klubu Na Rampě.

Vedení města společně s magistrátními odborníky navštíví ještě šest dalších lokalit: 4. dubna Proseč nad Nisou, 9. dubna Rýnovice, 30. dubna Mšeno, 7. května Kokonín, 9. května Šumavu a cestu zakončí 14. května na Žižkově Vrchu. Přesná místa a začátky diskuzí jsou na webových stránkách města, kde v sekci Setkání s občany se zveřejňují také zápisy z jednotlivých setkání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…