Primátor Měřínský: Strážníci se budou více zaměřovat na zákazníky „hladových okýnek“

01.04.2020 10:45

Osm lidí z ORP Přerov nakažených koronavirem – taková je aktuální bilance, kterou vzali při dnešním jednání členové přerovského krizového štábu na vědomí.

Primátor Měřínský: Strážníci se budou více zaměřovat na zákazníky „hladových okýnek“
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Nadále pak apelují na občany, aby se chovali v souladu s nařízením vlády, nosili roušky, dodržovali hygienická opatření, pohybovali se maximálně ve dvojicích – a pokud se při procházce rozhodnou využít služeb potravinových či nápojových „okýnek“, aby zakoupené jídlo či pití pokud možno vůbec nekonzumovali venku, ale ve svém soukromí. „Situace je zřejmá – když si někdo koupí pivo v kelímku a chce si ho vypít, musí si logicky sundat roušku. Tím se ale ve veřejném prostoru dostává do problémů. A na takové lidi se teď strážníci zaměří, nechceme nic podcenit,“ řekl přerovský primátor Petr Měřínský.

Krizový štáb dále informuje, že:

Magistrát prodlužuje do konce června nejen splatnost poplatku za psy, ale také splatnost poplatku za užívání veřejného prostranství a poplatku z pobytu.

Podporu osamělým seniorům nabízí také Maltézská pomoc – kdo si chce popovídat, může zavolat na telefonní číslo: 736 620 891.

V případě, že člověk s klinickými příznaky podstoupí testování na Covid-19, dostává se – bez ohledu na výsledek testu – do povinné čtrnáctidenní karantény. Pokud je jeho test pozitivní, dostávají se automaticky do dvoutýdenní karantény i osoby, žijící s ním v jedné domácnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.