Primátor Nwelati: Mladá Boleslav zahájila výstavbu lávky přes Jizeru na Krásné louce

08.06.2022 10:46

Symbolickým poklepáním na základní kámen byla v úterý 7. června slavnostně zahájena výstavba lávky přes Jizeru a souvisejících cyklostezek na Krásné louce.

Primátor Nwelati: Mladá Boleslav zahájila výstavbu lávky přes Jizeru na Krásné louce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Raduan Nwelati

Projekt realizuje město Mladá Boleslav s podporou finančních prostředků z Integrovaného plánu rozvoje území a Nadačního fondu Škoda Auto. Celkové stavební náklady činí 74,5 milionu korun. Autorem přemostění je architekt Josef Pleskot, dokončeno by mělo být do dubna příštího roku. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí

„Nová lávka přes Jizeru pro pěší a cyklisty se řadí mezi nejvýznamnější projekty, které v tomto období realizujeme. Těžko by se nám to podařilo bez zdrojů z Evropské unie a bez příspěvku Nadačního fondu Škoda Auto, za což velmi děkuji,“ řekl primátor města Mladá Boleslav Raduan Nwelati.

Cyklostezka je spolufinancovaná prostředky z Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ), předpokládaná výše dotace činí téměř 32 milionů korun. Nadační fond Škoda Auto přispěje městu částkou 26 milionů korun.

„Jsem rád, že se nám daří získávat finance, které prospívají rozvoji celého regionu. V tomto období investujeme okolo 700 milionů korun z Integrovaného plánu rozvoje území a těší mě, že se můžeme opřít také o Nadační fond Škoda Auto a pokračujeme v dlouhodobé a úspěšné spolupráci s automobilkou,“ poznamenal první náměstek primátora Jiří Bouška.

Nový most usnadní cestu přes Jizeru pro pěší a cyklisty. Související cyklostezky budou součástí cyklotrasy Greenway Jizera. Zhotovitelem stavby je společnost Chládek a Tintěra, a.s.

„Tento projekt je dalším příkladem efektivní a úzké spolupráce mezi soukromým a veřejným sektorem i v oblasti udržitelnosti. Most přispívá k tomu, aby se Mladá Boleslav stala přívětivějším městem pro cyklisty i pěší, a tím podporuje také atraktivitu regionu. Přesně s tímto cílem jsme před několika lety založili Nadační fond. Jde o jasný závazek vůči domovskému městu automobilky Škoda a naši společenskou odpovědnost vůči lidem, kteří zde žijí,“ řekla Maren Gräf, členka představenstva společnosti Škoda Auto za oblast Lidé a kultura.

Jaroslav Povšík, předseda Podnikové rady Odborů KOVO a místopředseda Dozorčí rady Škoda Auto, řekl: „Na začátku myšlenky vzniku nové lávky a nábřežní cyklostezky stáli naši zaměstnanci, kteří chtěli bezpečnější a rychlejší cestu do práce nebo zpět domů. Díky nim a velkorysému příspěvku Nadačního fondu Škoda Auto se podařilo přesvědčit mladoboleslavskou radnici k realizaci celého projektu. Beru to ale jen jako začátek polidštění celé lokality kolem Jizery směrem k bývalé Akumě. Těším se, že za několik let budeme stát o několik set metrů dále a zahajovat stavbu tzv. povodňového parku, který zvýší rekreační funkci Jizery a Škodovákům i jejich rodinám přinese další příležitost kvalitního trávení volného času.“

Úterního slavnostního zahájení stavby se účastnili zástupci města Mladá Boleslav včetně náměstků primátora Daniela Marka, Miroslavy Kašpárkové a Robina Povšíka, Odborů KOVO, členů představenstva Škoda Auto, zástupců Nadačního fondu Škoda Auto, Centra pro regionální rozvoj ČR, projektantů, zhotovitele a dalších pozvaních hostů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…