Primátor Pobucký: Nevyužívané betonové a asfaltové plochy nahrazuje tráva

30.09.2019 15:05

Vedení města již před lety přistoupilo k estetizaci veřejných prostranství na sídlištích. Mimo jiné z nich nechává odstranit nevyužívané a nevzhledné asfaltové nebo betonové plochy a nahrazuje je travnatými plochami.

Primátor Pobucký: Nevyužívané betonové a asfaltové plochy nahrazuje tráva
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

„Od roku 2016 postupně odstraňujeme ze sídlišť prvky z minulého století, které už dávno neplní žádnou smysluplnou funkci, a naopak jsou spíše překážkou ve veřejném prostoru a zeleni. Mám na mysli zejména železobetonové zídky, ale taky neúčelové asfaltové plochy hned vedle chodníků nebo již dávno nevyužívané sušáky na prádlo a klepáče, které stojí na vybetonované nebo vyasfaltované ploše. Všechny zmíněné prvky a plochy jsou nežádoucí, nejen proto, že jsou velmi nevzhledné, ale také proto, že se zejména v létě nahřívají a sálají teplo do již tak rozpáleného sídliště. Proto je nahrazujeme zelení, která plní hned několik funkcí. Tráva, květiny i stromy zvyšují vlhkost a kvalitu vzduchu, eliminují hluk a působí pozitivně na naši psychiku. Jednoznačně zpříjemňují podmínky pro život v koncentrované bytové zástavbě, což je naším cílem,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Třetí etapa demolice a sanace nevyužívaných zpevněných ploch zahrnuje třináct míst v různých částech města. Práce bude realizovat, stejně jako v předchozích etapách, městská společnost TS a.s. „Zvládnout bychom to chtěli do konce roku. Plochy budeme upravovat postupně, a to v návaznosti na naše kapacitní možnosti i klimatické podmínky,“ řekl Michal Rylko ze společnosti TS a.s.

Mgr. Michal Pobucký, DiS.

  • SOCDEM
  • primátor statutárního města Frýdek-Místek
  • krajský zastupitel

Nepoužívané betonové a asfaltové plochy a prvky vhodné k odstranění a zatravnění vytipovávají při své pravidelné kontrolní činnosti a pochůzkách městem referenti odboru životního prostředí.

Nevyužívané betonové a asfaltové plochy určené k odstranění:
Místek – 17. listopadu, Anenská, M. Majerové
Frýdek – u 11. ZŠ, Cihelní, El. Krásnohorské, Horymírova, J. E. Purkyně, Jeronýmova, M. Magdonové, Nad Rybníkem, Nad Stadionem, Třanovského

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…