Primátor Svoboda: Českobudějovický Rotary klub oslavil 30 let

27.09.2021 5:29

„Nejvíce získává ten, kdo slouží nejlépe“ je jedna z nejznámějších myšlenek klubové organizace Rotary International, která dnes působí ve více než 200 zemích světa.

Primátor Svoboda: Českobudějovický Rotary klub oslavil 30 let
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda (ANO)

Sdružuje osobnosti, které mají touhu a odhodlání pomáhat a zlepšovat život nejen ve svém okolí, ale kdekoli na světě. Historie českých a moravských Rotary klubů byla po druhé světové válce přerušena a většina z nich se pak obnovovala po roce 1990. 

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí

Rotary klub České Budějovice patří mezi nejstarší v České republice. Zaměřuje se na podporu neziskovým organizacím pomáhajícím zdravotně postiženým dětem i dospělým či studentům, kteří se díky pomoci dostanou na výměnné pobyty v zahraničí a získají tak nové cenné zkušenosti.  

Ve čtvrtek 23. září uspořádal Rotary klub České Budějovice koncert a slavnostní setkání k 30. výročí znovuobnovení činnosti v obřadní síni historické radnice. Členy místního sdružení a hosty z rakouských klubů z Freistadtu a Lince přišel pozdravit primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda a náměstek primátora Juraj Thoma.

„Velice si cením dobročinné pomoci, kterou Rotary klub poskytl organizacím zaměřeným na práci s handicapovanými občany. Jen Arpidě přispěl na jejich činnost přes 4 miliony korun, pomohl i Autis centru a Centru zdravotně postižených sportovců. Věřím, že i další desítky let činnosti Rotary v Českých Budějovicích budou pro město velkým přínosem,“ uvedl Jiří Svoboda.

Na koncertě vystoupil multižánrový Epoque Quartet, držitel ocenění Classic Prague Awards a ceny České televize „Klasika roku 2019“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…