Primátor Svoboda: Letošní rok svatbám moc nepřál, miminek se narodilo více

03.01.2021 14:26

Letos se v Českých Budějovicích konalo 292 svatebních obřadů, což je od roku 1993, kdy začala matrika s jejich evidencí, úplně nejméně.

Primátor Svoboda: Letošní rok svatbám moc nepřál, miminek se narodilo více
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda (ANO)

„Samozřejmě se na tom podepsala epidemická situace. V době nouzového stavu nebyla svatba vůbec žádná. Někteří snoubenci si obřad přeobjednali, další jej zrušili nebo přeložili na jiný termín,“ říká primátor Jiří Svoboda. Tradičně je největší zájem o letní a jarní měsíce, ale i o magická čísla, která se v datu objevují.

„Vůbec nejvíce párů se v Budějovicích vzalo v roce 2002, kdy bylo 596 svateb. Matriční úřad aktuálně eviduje už desítky žádostí a konání svatebních obřadů v roce 2021. Věřím, že se situace zlepší a že si slavnostní obřad a poté i hostinu užijí všichni pozvaní,“ dodává primátor s tím, že opačný trend je u narozených dětí.

„Letos jich zatím přišlo na svět 2520 a k tomu se musejí ještě připočítat miminka, která se narodí do Silvestra. Pro srovnání, vloni se za celý rok narodilo asi o 70 dětí méně,“ dodává k údajům z matriky primátor.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…