Primátor Svoboda: S instalací věžních hodin pomohlo město

30.08.2021 5:29

Rada města schválila poskytnutí neinvestiční dotace ve výši 10 tisíc korun na instalaci věžních hodin na farní kostel sv. Vojtěcha.

Primátor Svoboda: S instalací věžních hodin pomohlo město
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda (ANO)

„O finanční příspěvek požádala město Místní komunita Salesiánů Dona Boska, která v Českých Budějovicích působí už třicet let, věnuje se práci s mládeží a tento kostel spravuje. S ohledem na válečné události nedošlo od roku 1939, kdy byl kostel vysvěcen, k osazení hodinami. Vše se napravilo až nyní. V současné době tato kulturní památka prochází generální opravou fasády. Finanční pomoc bereme jako samozřejmost,“ uvedl primátor Jiří Svoboda.

Kostel sv. Vojtěcha postavila v letech 1938-1939 firma Stašek z Trhových Svinů podle návrhu architekta Jaroslava Čermáka. Farnost, která zahrnuje okolní panelová sídliště a blízké vsi na levém břehu Vltavy, spravuje řeholní společnost salesiánů. Funkcionalistický kostel sv. Vojtěcha je pozoruhodnou dominantou Čtyř Dvorů a stojí v ulici Emy Destinnové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Michálek (Piráti): Dětský ombudsman pomůže v ochraně práv dětí

12:06 Michálek (Piráti): Dětský ombudsman pomůže v ochraně práv dětí

Česká republika se významně přiblížila k ustavení funkce dětského ombudsmana. Poslanecká sněmovna po…