Primátor Svoboda: Strážníci se budou vzdělávat

10.01.2022 22:13

Rada města na svém prvním letošním jednání 10. ledna 2022 schválila zadání veřejné zakázky malého rozsahu na poskytování vzdělávacích kurzů městské policie jednomu dodavateli – Jihočeské vzdělávací společnosti AMOS v souladu se směrnicí RM.

Primátor Svoboda: Strážníci se budou vzdělávat
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda (ANO)

„Tato společnost se osvědčila. Úspěšně s ní spolupracujeme od roku 2018. Organizuje základní kurzy pro čekatele, kde je obsahová náplň a rozsah výuky koncipován podle aktuálně platných zkušebních otázek ministerstva vnitra, prolongační kurzy pro strážníky, školení asistentů prevence kriminality a přípravný kurz k získání zbrojního průkazu,“ říká primátor Jiří Svoboda s tím, že vzdělávací program obsahuje různé předměty.

„Například se jedná o trestní, přestupkové, správní a ústavní právo, kriminalistiku, živnostenské podnikání, krizové řízení, střeleckou přípravu, sebeobranu, psychologii, zákon o právu shromažďovacím i policejní etiku,“ dodává primátor.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.