Primátor Žbánek: Poslední srpnový týden bude patřit vojenské historii

12.08.2022 21:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Mezinárodnímu festivalu vojenských hudeb.

Primátor Žbánek: Poslední srpnový týden bude patřit vojenské historii
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

Poslední srpnový týden bude patřit vojenské historii. Mezinárodní festival vojenských hudeb se letos v Olomouci vůbec poprvé pojí se zcela novým konceptem, kterým je Týden vojenské historie. Tradičně zavedená akce se tak snoubí s novinkou, která odkazuje na to, že jsme nejvýznamnějším vojenským i hudebním městem v zemi. A když už mít v centru města vojáky, tak jedině ty s hudebními nástroji!

Věřím, že vás program obou akcí nadchne. Kromě vystoupení českých i zahraničních vojenských orchestrů se totiž můžete těšit také na nejrůznější výstavy, ukázky vojenské techniky a zejména komentované prohlídky jindy nepřístupných míst z časů olomoucké bastionové pevnosti. Budete moci navštívit podzemní chodby ve Smetanových sadech, šest fortů, bývalá kasárna v Mlýnské ulici nebo třeba velitelský kryt Civilní obrany v Bezručových sadech.

A živo bude i na Horním náměstí. Například v pondělí 22. srpna tam proběhne Den s armádou, jehož součástí budou nejen ukázky práce jednotlivých složek armády, včetně pyrotechniků a jejich speciálního robota, ale i prohlídka kulometného hnízda, které si tam vojáci vybudují, nebo přehlídka několika speciálních armádních vozidel. K tomu všemu zahrají Red Socks Orchestra a Vojenská hudba Olomouc a přesně v 17 hodin proletí nad městem bitevníky JAS-39 Gripen! Doufám, že se tam potkáme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…