Primátorka Krnáčová: Brutální šikana se nesmí opakovat

23.02.2016 19:57

Brutální šikana, ke které docházelo ve Střední průmyslové škole Na Třebešíně, je pro primátorku Adrianu Krnáčovou nepochopitelná, nepřijatelná a nesmí se už nikdy opakovat.

Primátorka Krnáčová: Brutální šikana se nesmí opakovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

I proto se dohodla s náměstkem Petrem Dolínkem na tom, že na příštím zasedání Rady hlavního města Prahy navrhne odvolání ředitele této školy. Dnes se také společně s ministryní školství Kateřinou Valachovou vydala na půdu školy o situaci a šikaně obecně diskutovat se studenty.

„Je naprosto nevyhnutelné, aby především vedení školy vyvodilo osobní odpovědnost. Pokud je pravda, že o tomto chování byli opakovaně informováni, je nepředstavitelné, že z jejich strany nepřišel zásah mnohem dříve. Vše bohužel skončilo úplně zbytečnou smrtí člověka a veškerá lítost je v tomto případě k ničemu,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová.

Nebezpečí šikany na školách spočívá podle primátorky také v tom, že si žáci zvyknou, že jim takové chování prochází a aplikují ho pak i v běžném životě. „Jsem matkou tří dětí, které jsem vychovala sama. Vždy jsem dbala na to, aby respektovali ostatní a především, aby nebyly slepé k tomu, co se děje kolem nich. Proto chci apelovat jak na žáky, tak i na jejich rodiče. Prosím, nepodceňujte jakoukoli informaci o šikaně a nahlaste ji. Předejdeme tím celé řadě lidských tragédií,“ dodala primátorka Adriana Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…