Primátorka Krnáčová: Občané přinášejí zajímavé podněty či návrhy, které si ráda vyslechnu

22.01.2017 7:34

Pražská primátorka se znovu setkala s občany v Otevřené radnici.

Primátorka Krnáčová: Občané přinášejí zajímavé podněty či návrhy, které si ráda vyslechnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

Otevřená radnice, která slouží jako termínový kalendář pro setkávání občanů s představiteli hlavního města Prahy, se postupně stává zavedeným a velmi oblíbeným projektem. „Každý měsíc dávám možnost šesti předem přihlášeným občanům se se mnou sejít. Témata jsou opravdu různá, což je velmi přínosné. Občané přinášejí zajímavé podněty či návrhy, které si ráda vyslechnu,“ řekla o Otevřené radnici primátorka Adriana Krnáčová. Poslední takové setkání se uskutečnilo včera, ve čtvrtek 19. ledna 2017.

Občané se tentokrát na primátorku obraceli například s žádostí o sociální bydlení nebo o záštitu výstavy. Na řadu přišla také aktuální témata jako příprava takzvané psí vyhlášky či Zóny placeného stání. „Dříve, než budeme schvalovat psí vyhlášku, je potřeba vymezit ve spolupráci s městskými částmi dostatečný počet zón pro volný pohyb psů,“ uvedla k tématu primátorka. V rámci diskuze o parkovacích zónách primátorka upozornila zejména na fakt, že jejich základní funkce je regulační. „Máme jednu z nejlepších MHD na světě a byla bych ráda, kdyby se její podíl dále zvyšoval,“ doplnila Krnáčová.

Termín příštího setkání byl stanoven na 21. února 2017 a již nyní je možné se na něj přihlásit na webových stránkách www.praha.eu. Stačí si zvolit jeden z nabízených termínů a stručně popsat téma setkání. Po schválení schůzky obdrží občané potvrzující email.

Projekt Otevřená radnice úspěšně navázal na předchozí projekt „Dotazy na radní“, ve kterém bylo možné klást dotazy na webu praha.eu jednotlivým členům rady. Tento projekt je dočasně pozastaven, protože magistrátní odbor informatiky pracuje na jeho rekonstrukci a vylepšení. V současných podmínkách a na platformě, na které fungoval, nebyla dlouhodobě udržitelná uživatelská podpora.

Než bude projekt Dotazy na radní znovu spuštěn, mohou občané položit dotaz konkrétnímu radnímu například prostřednictvím e-mailu. Současné vedení Prahy deklarovalo, že bude jednat s občany transparentně a tak to bude i v roce 2017. Kontakty na jednotlivé radní hl. m. Prahy nejdete na webu. Mailová adresa je složená ze jména a příjmení (jmeno.prijmeni@praha.eu).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…