Primátorka Krnáčová: Věřím, že Protikorupční strategie přispěje ke zlepšení mínění veřejnosti o magistrátu hlavního města

14.02.2017 19:15

Rada hl. m. Prahy dnes schválila Protikorupční strategii pro období 2017–2019. Konkrétní opatření budou postupně aplikována nejen na magistrátu, ale i v příspěvkových organizacích a městských firmách. Schválení protikorupční strategie je také jednou ze zásadních podmínek stanovených Evropskou komisí pro čerpání strukturálních a investičních fondů Evropské unie.

Primátorka Krnáčová: Věřím, že Protikorupční strategie přispěje ke zlepšení mínění veřejnosti o magistrátu hlavního města
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová

„Schválení protikorupční strategie je jedním z bodů programového prohlášení této rady a velmi mě těší, že se mi tento bod podařilo splnit. Stanovujeme v ní priority v boji proti korupci a postupně je budeme naplňovat. Jedná se o soubor konkrétních opatření, které pomohou předcházet možnému korupčnímu jednání,“ uvedla primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

Protikorupční strategie definuje základní směřování aktivit především v oblasti aktivní prevence boje jak s korupcí samotnou, tak s dalšími negativními jevy, které ji doprovázejí. Zaměřuje se na postupy a opatření uvnitř organizační struktury města, které by měly být implementovány na všech úrovních řízení, které mohou být potenciálně z hlediska korupce zranitelné. Již od počátku bude postupně probíhat důsledná kontrola nově přijatých opatření, účinnost strategie bude každoročně vyhodnocována a výsledek předložen Radě hl. m. Prahy.

Vztahovat se bude na všechny zaměstnance hlavního města Prahy zařazené do Magistrátu hl. m. Prahy a také je kladen důraz, aby se stejnou měrou vztahovala i na členy orgánů hl. m. Prahy včetně členů Zastupitelstva hl. m. Prahy. Základní principy strategie se pak budou uplatňovat i na příspěvkové organizace zřízené hl. m. Prahou a budou se prosazovat v obchodních společnostech s majetkovým podílem hl. m. Prahy. Hlavními hodnotami při naplňování Protikorupční strategie na všech úrovních jsou objektivita, otevřenost, profesionalita a odpovědnost, kvalita a efektivita, integrita, vzdělanost a úcta k lidem.

„Věřím tomu, že Protikorupční strategie a její naplňování v každodenním chodu úřadu přispěje v dlouhodobějším horizontu ke zlepšení mínění veřejnosti o úrovni Magistrátu hlavního města Prahy a o dalších firmách podílejících se na hospodaření a správě města,“ dodala primátorka Adriana Krnáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…