Primátorka Krnáčová vzkazuje přes PL: Kolega Wolf (Trojkoalice) lže

14.09.2016 16:32

Vzkaz pražské primátorky Adriany Krnáčové radnímu Janu Wolfovi (Trojkoalice)

Primátorka Krnáčová vzkazuje přes PL: Kolega Wolf (Trojkoalice) lže
Foto: ODS
Popisek: Adriana Krnáčová

Vyjádření kolegy Wolfa naprosto nechápu. Jeho názorové veletoče jsou už na městě pověstné. Moc dobře ví, že jediný, kdo zařazení toho bodu na program zastupitelstva blokuje, je právě Trojkoalice. Náš klub, ani ČSSD s tím problém nemá. Pokud šlo na posledních koaličních jednáních jen o nedorozumění, ráda se ještě během dnešního dne s kolegy z Trojkoalice sejdu a ten bod na program dozařadíme. Jestliže tu neustále hovoříme o transparentnosti, pak bychom se i podle toho měli chovat a takto důležité téma v rámci zastupitelstva diskutovat. Praha dělá pro dostavbu pražského okruhu maximum, a já opravdu nerozumím postoji Trojkoalice, která ten bod na programu nechtěla.

Primátorka se ostře vymezila vůči koaličnímu partnerovi

Pražští zastupitelé budou na čtvrteční schůzi diskutovat o kartě na městskou hromadnou dopravu s názvem Lítačka, jejíž projednání slíbila primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Naopak dostavba Pražského okruhu se i přes slib daný opozičnímu klubu ODS na program nedostala. Na dotaz ČTK to po jednání rady řekla primátorka. ODS podle předsedkyně klubu Alexandry Udženiji jednání primátorky mrzí. Bude se dál snažit, aby zastupitelstvo problematiku okruhu prodiskutovalo. A právě toto téma se stalo středobodem sporu mezi Trojkoalicí a hnutím ANO.

Původně se na program řádné schůze totiž nedostal ani jeden z výše uvedených bodů. Rada ale situaci přehodnotila a zařadila Lítačku. K Pražskému okruhu předloží zastupitelům pouze informaci. O tématu se tak nebude na plénu diskutovat. Podle primátorky je na vině Trojkoalice. „Pro mě je to zklamání, protože jsem si myslela, že je to téma jasné, protože je to důležitá stavba pro Prahu," řekla primátorka. „Musíme respektovat koaličního partnera," doplnila.

Radní Jan Wolf (Trojkoalice/KDU-ČSL) primátorčino nařčení rezolutně odmítl. „Naprosto se ohrazujeme proti výrokům paní primátorky, že Trojkoalice byla proti zařazení bodu na program zastupitelstva," řekl ČTK. "Není to pravda. Materiál byl od začátku veden pouze jako informativní," reagoval Wolf.

Tomu se ovšem brání primátorka Krnáčová. Jak ParlamentnímListům.cz uvedla: „Vyjádření kolegy Wolfa naprosto nechápu. Jeho názorové veletoče jsou už na městě pověstné. Moc dobře ví, že jediný, kdo zařazení toho bodu na program zastupitelstva blokuje, je právě Trojkoalice. Náš klub, ani ČSSD s tím problém nemá. Pokud šlo na posledních koaličních jednáních jen o nedorozumění, ráda se ještě během dnešního dne s kolegy z Trojkoalice sejdu a ten bod na program dozařadíme. Jestliže tu neustále hovoříme o transparentnosti, pak bychom se i podle toho měli chovat a takto důležité téma v rámci zastupitelstva diskutovat. Praha dělá pro dostavbu pražského okruhu maximum, a já opravdu nerozumím postoji Trojkoalice, která ten bod na programu nechtěla."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …