Procházka (ANO): Trojka opět tradičně podpoří plavce z SK Radbuza Plzeň

25.05.2022 12:18

Starosta David Procházka v přítomnosti I. místostarosty Petra Balouna podepsal smlouvu s prezidentem SK Radbuza Plzeň Lubošem Ibrmajerem, která zaručuje podporu činnosti plavců a umožňuje i provoz plaveckého bazénu, kde má tento spolek své zázemí.

Procházka (ANO): Trojka opět tradičně podpoří plavce z SK Radbuza Plzeň
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Už dlouhodobě plzeňský centrální obvod spolu s městem Plzní podporuje činnost plzeňského bazénu SK Radbuza v Kozinově ulici. 

Anketa

Jste pro schválení „manželství pro všechny“?

3%
95%
hlasovalo: 17409 lidí
Plavecký sportovní klub zajišťuje provozování areálu v plném rozsahu, a to včetně výuky plavání a služeb pro veřejnost. Cestu do bazénu si nachází nejen školáci a studenti, ale také dospělí z třetího městského obvodu. Navíc je i několik dalších možností, jak prostory bazénu využít pro další účely.

Spolek SK Radbuza letos oslaví již 111 let svého trvání, kdy vznikl Veslařský klub Radbuza, který se mimo jiné věnoval i organizovanému plavání.

„Velice si vážíme podpory Městského obvodu Plzeň 3, který je generálním partnerem našeho spolku,“ říká Luboš Ibrmajer, prezident spolku SK Radbuza. „Díky této podpoře můžeme rozvíjet nejenom naši činnost, ale také pořádat významné plavecké závody, akce a vychovávat plaveckou mládež,“ dodává.

Díky finanční podpoře plzeňského centrálního obvodu se mohou děti od šesti měsíců až po dospělé věnovat jednomu z nejzdravějších sportů, kterým plavání je.

„Bez naší podpory by byl bazén již uzavřen, což si samozřejmě nikdo z nás nepřeje, a mě osobně těší, že se klubu SK Radbuza daří v této nelehké době udržovat všem potížím navzdory jak činnost plaveckého klubu, tak i samotného bazénu. Jako nejdůležitější vidím, podporu samotné mládeže, neboť členská základna je tvořena právě z 80 procent dětmi a mládeží. Díky tomuto klubu zde byli vychováni i významní plavci. Bazén také využívají děti z mateřských škol,“ sdělil Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

„Tento bazén je místem, kde se díky plaveckému klubu SK Radbuza Plzeň pořádají významné plavecké závody nebo akce, kdy zde městští strážníci procházejí kurzem vodní záchrany. Je i místem nostalgickým, neboť se zde naučili plavat lidé, kteří sem dnes vodí svá vnoučata. Je vyhledáván i pro rekreační plavání převážně borských občanů, a proto chceme, aby tento areál pro občany fungoval alespoň do té doby, než na Borských polích díky snaze města i obvodu, vyroste bazén zcela nový a moderní,“ dodal David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.