Prokeš: Plago, odstup z funkce pro neschopnost

03.11.2020 4:33

Něco z historie... Dne 24.8.2020 ministr školství Robert Plaga (ANO) doporučil školám, aby si IT vybavení zakoupily již v srpnu, a byly tak 1. září „v plné zbroji“ s tím, že peníze dostanou proplacené nejpozději do konce října.

Prokeš: Plago, odstup z funkce pro neschopnost
Foto: Archiv Leoše Prokeše
Popisek: Leoš Prokeš

Ministerstvu školství byl proto navýšen rozpočet o téměř miliardu korun. Sněmovna navíc už dříve schválila 300 milionů na pomůcky pro výuku na dálku. Do škol a k dětem by na IT vybavení mělo celkem zamířit 1,28 miliardy korun.
 
A teď z praxe. Děti z různých škol využívají různé metody dálkového studia. Někde je to Skype, Teams nebo třeba Whatsapp.  Rodiče jsou v chaosu a každá škola si představuje  dálkovou výuku jinak. Já osobně jsem musel dokoupit „jen“ další webkameru s mikrofonem pro své druhé dítě za cca 900 Kč, protože máme doma počítač a notebook. Jinak bych musel do dálkového studia investovat podstatně víc, neboť žádná podpora ze školství nepřišla.
 
To ale bohužel není to nejhorší  z dílny, kterou Plaga (ANO) vede.

Osobně nechápu,  proč Ministerstvo školství nevyužilo dosavadní  prázdniny ke školení učitelů v rámci  používaní IT a její sjednocení  pro distanční výuku v celé ČR.



Ne všichni učitelé do dnešního dne umí pracovat s technikou potřebnou pro online výuku. Samozřejmě že ne všude, ale na některých školách tak vzniká  komediální vystoupení plné zmatků v přímém přenosu namísto profesionální vyučovací hodiny v online režimu.

Výmluvy typu „stále se učíme s IT technikou pracovat“ po půl roce nejsou zrovna na místě.

Nejlepší na tom je, že to odnesou zase jen a jen rodiče. Protože rodič dnes musí dohlížet na plnění školních  úkolů. Rodič musí  procvičovat školní látku s dítětem doma a rodič se tak stává svému dítěti učitelem.

Vážený pane Plago,  já nemám pedagogické vzdělaní a už vůbec  nejsem placený  za vyučovaní svého dítěte.
 
Například můj syn chodí do 7.třídy.  Doma jsem ho snad nikdy neviděl se učit, jelikož mu k pochopení látky stačily vyučovací hodiny ve škole. Nikdy jsem neměl  potřebu ho drilovat doma, protože prospívá s vyznamenáním.  Dnes je ale situace jiná... Dnes dostává přes IT výuku dostatečné a známky se zhoršují.

Nemohu suplovat přirozenou autoritu učitele. Nemám čas se učit s dvěma dětmi.

Jako mnozí další, jsem v situaci, kdy mám co dělat s uživením rodiny v rámci nepodpory státu. Nejsem kouzelník, komediant nebo jiná ,,lepší osoba" a podpora se mi proto vyhýbá obloukem.

Závěrem bych rád podotkl, že Ministerstvo školství prozatím nemá tak  mediálně řešenou svoji neschopnost, a to jen z důvodu, že to o něco více flákají na Ministerstvu zdravotnictví  a financí.
 
Každopádně ministr Plaga předvedl svoje schopnosti vystoupením u pultíku a blekotáním jedné lži za druhou.  Pro mě je to absolutní selhaní celého Ministerstva  školství v čele s jeho ministrem. Ten by měl přistát nohama na zemi a začít „makatˇ“.

Možná mu to projde u spolustraníků, jelikož je „normalné lhať a mlžiť“ ,ale ohnivé oko Saurona ho sleduje společně se mnou.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice