Prokop (ANO): Boj Prahy s opuštěnými autovraky jde do finále

25.05.2020 9:41

Usilovně plníme naše předvolební sliby hnutí ANO 2011 na Jižním Městě, s kterými jsme v roce 2018 vstupovali do volebního klání! Další z nich je úspěšně splněn.

Prokop (ANO): Boj Prahy s opuštěnými autovraky jde do finále
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Jasná definice pojmů "vrak" a "odstavené silniční vozidlo", to je to, oč tu běží. Díky změně zřizovací listiny a novele zákona o pozemních komunikacích, která je dílem zejména našich poslanců Moniky Červíčkové a Patrika Nachera a nabyla koncem dubna účinnosti, by měl být odtah opuštěných autovraků z pražských ulic výrazně jednodušší.

Jedná se o to, že Poslanecká sněmovna již letos v lednu schválila novelu zákona o pozemních komunikacích, díky které bude nově možné odtahovat odstavená vozidla s déle než 6 měsíců propadlou technickou kontrolou. 

S návrhem na změnu zřizovací listiny Správy služeb hl. m. Prahy tento týden souhlasili radní hl. m. Prahy, a tak jsme opět o krůček blíže k odstranění autovraků z Jižňáku. Hovoříme o více než 220 vracích, které v současné zbytečně zabírají parkovací místa, hyzdí ulice a kazí naše okolí.

A jak by hlášení autovraků mohlo fungovat? Jedna z možností je jednoduše vrak nahlásit ZDE a požadavek bude předán k řešení! Tak snadné to nyní je.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…