Prokop (ANO): Jsme v Praze připraveni podpořit volbu nového primátora Bohuslava Svobody

15.12.2022 8:36 | Tisková zpráva

Hnutí ANO je v Praze připraveno podpořit volbu nového primátora Bohuslava Svobody, kterému tento post náleží jako vítězi voleb. To, že Bohuslavu Svobodovi post primátora náleží, opakovaně potvrdily i vyjednávací týmy Pirátů a STAN při jednání o koalici na tzv. vládním půdorysu.

Prokop (ANO): Jsme v Praze připraveni podpořit volbu nového primátora Bohuslava Svobody
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

Věřím, že jeho volbu na post primátora tedy také podpoří. Zbytek menšinové rady zatím volit nebudeme. Přes veškerou snahu vyjednavačů nejsme ještě ve shodě u některých palčivých témat, které jsme Pražanům slíbili řešit. A bez toho si tuto odpovědnost na triko nevezmeme.

Anketa

Kterého kandidáta nejvíc NECHCETE ve 2. kole volby prezidenta?

13%
66%
21%
hlasovalo: 35220 lidí

Kupříkladu jde o oblast dopravy, kterou chceme zásadně a radikálně restrukturalizovat. Zejména tedy Dopravní podnik a TSK v návaznosti na kauzu Dozimetr, předraženou stavbu metra D nebo zpackané opravy Barrandovského mostu. Z ostatních oblastí bych uvedl například třeba chybějící místa na středních školách. S koalicí SPOLU se shodujeme na tom, že jsou to témata, která je třeba řešit. Jen se zatím lišíme v cestě, jak je vyřešit. A proto nejsme zítra připraveni podpořit a následně tolerovat vznik menšinové rady koalice SPOLU.

Navzdory tomu hodnotím poslední dny pozitivně a jako velký průlom. Jsem příjemně překvapen, do jaké hloubky problému jsme se u řešení problémů Prahy dostali a kolik jsme toho byli schopni za 3 dny vyřešit. Je vidět, že s koalicí SPOLU jednat lze (nikoliv, jak tvrdí Piráti, že to nejde) a že lze společně hledat řešení. Jen je třeba více času, aby šlo o trvalé a kvalitní řešení.

Osobně věřím, že právě volba nového primátora bude správný a pozitivní signál pro Pražany. Signál toho, že se doba politické krize v Praze konečně blíží ke svému konci. Je potřeba se přestat hádat a začít pracovat, zvlášť v této době, zvlášť teď před Vánoci. Kromě toho volba nového primátora umožní další jednání, která budou mít díky novému primátorovi už v rukou opravdu ti, kteří v Praze vyhráli volby. Nikoliv ti, kteří se zuby nehty drží křesel, ze kterých nechtějí odejít ani čtvrt roku po volbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…