Prokop (ANO): Ohledně fiakrů ignoruje radní Zábranský všechna doporučení i usnesení

01.05.2023 10:21 | Tisková zpráva

Na čtvrtečním jednání pražského zastupitelstva jsem se pirátského radního pro majetek Adama Zábranského ptal, kdy hodlá narovnat nešťastnou situaci s koňskými povozy na Staroměstském náměstí.

Prokop (ANO): Ohledně fiakrů ignoruje radní Zábranský všechna doporučení i usnesení
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

Zastupitelstvo loni doporučilo Radě novelizovat Tržní řád tak, aby lhůta doby provozu respektovala dvouletou výpovědní lhůtu uvedenou v nájemní smlouvě k tržnímu místu. V současné chvíli jsou tržní místa pro koňské povozy z tržního řádu vypuštěna, bylo by vhodné, aby tam zůstala alespoň do konce roku 2023.

Připomínám, že v loňském roce byla zastupitelstvem k fiakrům zřízena i pracovní skupina. Její předseda JUDr. Havel nedávno na kontrolním výboru shrnul činnost skupiny s tím, že jednání byla dlouhá a náročná, ale bohužel se z důvodů zcela odlišných názorů jednotlivých stran nepodařilo dojít k nějakému konsenzu. Výbor ale doporučil Radě hlavního města Prahy respektovat usnesení zastupitelstva a požádat radního Zábranského, aby neprodleně připravil návrh novely tržního řádu tak, aby pro tento rok byl umožněn provoz fiakrů tak, jak tomu bylo do konce roku 2022.

Na můj dotaz týkající se fiakrů ale Zábranský na zastupitelstvu odpověděl, že usnesení zastupitelstva, usnesení kontrolního výboru i usnesení výboru Poslanecké sněmovny ČR ho nezajímají a že úpravu Tržního řádu umožňující legální dokončení provozu koňských povozů na Staroměstském náměstí do konce roku 2023 řešit nebude. Navzdory veřejnému slibu celého zastupitelstva z loňského roku. Ano, takhle funguje, komunikuje a pracuje pirátský radní pro majetek hl.m.Prahy. Neplní sliby, které samotná Praha veřejně dala.

ZDE naleznete zápis z kontrolního výboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.