Prokop (ANO): Opatření v oblasti finanční a rozpočtové na Jižním Městě

23.03.2020 17:21

Myslím, že v současné době si všichni přejeme jedno a totéž: vyhrát boj s koronavirem a minimalizovat jeho následky. Veškerá restriktivní opatření budou jednoho dne zrušené, Koronavirus odezní, avšak...

Prokop (ANO): Opatření v oblasti finanční a rozpočtové na Jižním Městě
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO

... naše země bude stát na prahu nově vznikající krize, kterou bude muset urychleně řešet - ekonomická recese. Právě její přítomnost připouští již nejen ekonomové, nýbrž i vláda. Z těchto důvodů se již o víkendu sešla naše expertní skupina v oblasti ekonomické a finanční, a to za účelem vytvoření seznamu opatření, která budeme aktivně prosazovat na Praze 11. Uvidíme, třeba se stanou i inspirací pro další městské části a obce.

Pojďme se tedy podívat na návrh opatření, se kterým přicházíme, jejichž cílem  je zmírnění ekonomických a finančních dopadů Koronaviru pro Jižní Město. Najdete mezi nimi např. úkol připravit novelu rozpočtu pro rok 2020 v návaznosti na aktuální dění, alokaci dotací poskytnutých od MHMP v souvislosti s Koronavirem nebo možnost odložení v odůvodněných případech splátky nájemného (bytové i nebytové prostory), a to až o 2 měsíce a prominutí úroků z prodlení vzniklých v souvislosti s restriktivními opatřeními. Rovněž chceme apelovat i na další zastupitele, aby se stejně jako my, vzdali části své odměny pro potřebné. Toto a mnohé další naleznete v přiloženém návrhu.

Důležité je v tuto chvíli jednat rychle a především flexibilně, o což se jako 1. místostarosta naší městské části maximálně snažím. Ve spolupráci s naším předsedou finančního výboru Martinem Horákem jsme dali dohromady právě tyto výše zmíněné a mnohé další návrhy opatřeních týkajících se oblasti finanční a rozpočtové na MČ Praha 11 v souvislosti s Koronavirem. V tomto návrhu jsme se snažili obsáhnout veškeré oblasti, kterých se výrazně dotýkají aktuální omezení.

Tento Návrh opatření v oblasti finanční a rozpočtové městské části Praha 11 z důvodu pandemie koronaviru budeme předkládat na nejbližší koaliční jednání a poradu vedení naší městské části.

Pokud vás ještě cokoliv napadá a myslíte si, že by bylo dobré to rovněž zohlednit, neváhejte se mi ozvat!

Naší tiskovou zprávu naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…