Prokop (ANO): Praha 11 žádá RHMP o revokaci vyhlášky o poplatku za svou komunálního odpadu

03.02.2022 6:34

Zastupitelé Prahy 11 dali na svém pondělním jednání magistrátu jasně najevo, co si myslí o jeho markantním zdražení poplatku za svoz komunálního odpadu.

Prokop (ANO): Praha 11 žádá RHMP o revokaci vyhlášky o poplatku za svou komunálního odpadu
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO

Zastupitelé se shodli, že toto dramatické navýšení bude mít vliv na život většiny Pražanů a mnohé z nich, kteří se už tak dostali do vážných finančních potíží, dostane ještě do větších problémů. 

Anketa

Pokud byste byl(a) sportovcem, měl(a) byste morální problém jet na olympiádu v Číně?

6%
92%
hlasovalo: 24412 lidí

Na návrh jednoho z opozičních zastupitelů, Rostislava Korbela z Jižní Město – náš domov, tak zastupitelstvo přijalo vzácnou shodou napříč politickým spektrem usnesení, které ukládá starostovi Prahy 11, aby vyzval Radu hl. města Prahy k revokaci příslušné vyhlášky. Podle zastupitelů Prahy 11 by se měl poplatek za svoz odpadu navýšit maximálně o 30 % původní částky, která platila pro rok 2021.

Za zastupitele za hnutí ANO na Praze 11 mohu říci, že jsme aktivitu kolegů z opozice velmi uvítali a v hlasování podpořili. V dnešní době zdražování všeho možného by Praha měla svým občanům spíše zkusit ulevit, než ještě „přitápět pod kotlem“. Praha už v loňském roce na mnoha místech přetékala odpadem a vedení města místo aby to nějak začalo řešit, pouze zdražilo lidem vývoz odpadu. To podle nás povede k přesnému opaku a Praha se ještě více zaplní odpadem. Zvláště bytová družstva, pro která jsou nyní odpady nejdražší, se ve snaze ušetřit možná uchýlí ke snížení četnosti vývozu odpadu nebo k výměně sběrných nádob za menší. A to přece nechceme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…