Prokop (ANO): Přijmu kohokoli, komu se z pozice magistrátu děje jakákoli křivda

10.11.2022 10:01

Výbor kontrolní ZHMP se včera sešel ani ne týden od zvolení na ustavujícím jednání pražského zastupitelstva. Usnesením zastupitelstva dostal kontrolní výbor nestandardní pravomoc dopředu dávat stanoviska k tiskům, které má schvalovat dosluhující rada.

Prokop (ANO): Přijmu kohokoli, komu se z pozice magistrátu děje jakákoli křivda
Foto: Archiv O. Prokopa
Popisek: Ondřej Prokop

Na dnešním jednání jsme prošli celý program rady na příští týden a u některých bodů jsme se usnesli na doporučení radě tyto věci odložit až na novou radu, která bude mít mandát z voleb.

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33143 lidí
Jde například o tisk ohledně velké dopravní investiční akce v hodnotě bezmála 50 mil Kč mezi Lochkovem a Slivencem nebo o obchodní pokyny Dopravnímu podniku. Dopravní podnik řeší zda má vyplatit nebo nevyplatit odměny, které dle smlouvy náleží panu Augustínovi obviněnému v kauze Dozimetr. Tam jsme konstatovali, že to je věc, která Radě vůbec nepřísluší, že toto rozhodnutí má udělat představenstvo DPP v koordinaci s dozorčí radou a nepřenášet zodpovědnost na město.

Ostatní tisky jsme zhodnotili jako bezproblémové či urgentní. Dohodli jsme se, že se dočasně, dokud nebude zvolena nová rada, budeme potkávat 1x týdně, vždy ve středu. Tedy další jednání kontrolního výboru jsou naplánovaná na 16. a 23. listopadu. Na dalších jednáních budeme diskutovat i s paní radní Hanou Kordovou Marvanovou jí uložené audity městských firem v souvislosti s kauzou Dozimetr. Kromě této výjimečné agendy budeme na výboru řešit i běžnou agendu, kterou jsou stížnosti městských částí, občanů, nebo petice.

Dveře mé kanceláře jsou otevřeny komukoli, komu se z pozice magistrátu děje jakákoli křivda. Budu rád, když se na mě s vašimi podněty, či otázkami obrátíte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…