Prokop (ANO): Starochodovská škola a přístavba nového křídla

01.07.2020 10:13

Milí sousedé, dlouho jsem vám nepsal o druhé největší investici, kterou se mi podařilo rozjet hned zkraje volebního období. Řeč je o Starochodovské škole a přístavbě nového křídla.

Prokop (ANO): Starochodovská škola a přístavba nového křídla
Foto: ANO 2011
Popisek: Ondřej Prokop, radní Prahy 11 za hnutí ANO 2011

Je to stavba, do které se mi ze začátku příliš nechtělo, protože jsem na to koukal pouze z pohledu čísel. Nicméně s odstupem času jsem opravdu rád, že jsme ji s kolegy spustili a že se realizuje. Sepsal jsem pro vás článek o tom, kam se dostavba školy během roku stavby posunula a co ještě chystáme před dokončením stavby. Věřím, že tvoříme něco, na co budeme moct být všichni, celá městská část Praha 11 opravdu hrdí!??

ZŠ Chodov – Květnového vítězství se díky nové koncepci stává po všech stránkách moderní hospodárnou budovou 21. století, která nabízí široké spektrum možností vzdělávání dětí v důstojném a zdravém prostředí.

Zlepšení energetického standardu celé budovy

V rámci aktualizace projektového návrhu, který zadala MČ Praha 11 a nové koncepce vytápění jsme schopni s využitím nejmodernějších trendů a standardů dosáhnout energeticky pasivního standardu nově realizované budovy. Celý energetický návrh zohledňuje i úpravu elektroinstalací a dotváří tak celou kompozici opatření vedoucích k vytvoření moderní energeticky úsporné budovy.

Plášť budovy bude téměř dosahovat pasivního standardu

Přístavba základní školy získává v současné době nový kabát z kvalitní izolace střechy i stěn, který posouvá objekt do kategorie nejmodernějších staveb splňujících nejpřísnější kritéria pro energetickou hospodárnost a kvalitu vnitřního prostředí na hranici pasivního standardu.

Vzduchotechnika a chlazení zvlášť pro každou učebnu

Budova nově využívá autonomních vzduchotechnických jednotek. Samozřejmostí je zajištění kvalitního větrání prostor hygienických zázemí a šaten.

Vytápění výrazně sníží provozní náklady

O vytápění objektu přístavby se stará dvojice nových kondenzačních kotlů.
Elektroinstalace – napojení na úsporné zdroje a ovládání pomocí čidel
Svítidla v prostoru zázemí a komunikací jsou ovládána pomocí čidel a přináší tak další významnou úsporu provozních nákladů.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ondřej Prokop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…