Prokop (ANO): Zdražování pražské koalice nebere konce!

23.07.2021 8:38

Mě už se to neustále pirátské zdražování a zvyšování daní Pražákům nevejde ani na plakát! Nechcete toho v tý koalici už nechat?! Zdeněk Hřib - primátor Prahy?

Prokop (ANO): Zdražování pražské koalice nebere konce!
Foto: archiv O. Prokop
Popisek: Ing. Ondřej Prokop

“Praha od srpna zdraží stání na většině záchytných parkovišť P+R. Na hlídaných parkovištích na okraji Prahy vzroste cena na padesát korun, blíže centru na stokorunu.” Je to další z nepochopitelných kroků koalice primátora Hřiba, který jde vlastně proti hlavním principům volebních programů všech koaličních stran. Ty slibovaly občanům levnější MHD, méně aut v centru a přitom reálné kroky vedou k opaku. P+R by mělo motivovat lidi k odstavení auta a přestupu na MHD. U takto dramatického zdražení se dá očekávat, že naopak i ti, kteří parkoviště dnes používali pojedou raději autem až do centra. Ale v kontextu zdražení jízdného na MHD, kde budeme asi první metropole v Evropě, kde elektronická (SMS) jízdenka bude dražší než ta papírová, se už asi není čemu divit. Piráti prostě v Praze konají zcela v rozporu s tím, co slibovali ve volbách. Zdražení P+R je další výrazné zdražení života v Praze. Hřibova koalice již zvýšila cenu za svoz odpadu, cenu vody (i přes to, že se snížila sazba DPH a jinde se voda reálně zlevnila), zvýšila daň z nemovitosti, zvýšila nájemné v obecních bytech. Do budoucna chystá mýtný systém a výběr mýta za průjezd centrem. Mě by zajímalo - budou po 4 letech s Hřibem ještě Pražané mít na to bydlet v Praze?

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ondřej Prokop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…