Prokšanová (KSČM): Mají z nás strach! Proto lžou, ohýbají vlastní pravidla a manipulují už i děti

25.05.2024 6:03 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na studentské volby, organizované neziskovou organizací Člověk v tísni

Prokšanová (KSČM): Mají z nás strach! Proto lžou, ohýbají vlastní pravidla a manipulují už i děti
Foto: KSČM
Popisek: Petra Prokšanová

Právě proběhly "studentské volby do EP", které každoročně organizuje Člověk v tísni pro studenty středních škol. Koalice STAČILO! u středoškoláků příliš nezabodovala. Není divu, když bylo vyvinuto maximální úsilí, aby se o její existenci ani nedozvěděli.

Do studentské předvolební debaty ZAVOLÍME!, která byla vysílána v pátek 26. dubna dopoledne během vyučování ve středních školách po celé zemi, nebyl zástupce STAČILO! pozván, přestože už v té době měla koalice preference bezpečně přes 5 procent. "Musíme se řídit relevancí kandidátů pro mladou generaci," přišlo jako odpověď na náš prostest.

A tak strážci jediné správné pravdy rozhodli, kdo je pro mládež relevantní a kdo má dostat prostor. Tolik k tak proklamované objektivitě, kterou se organizátoři chlubí na svých stránkách. Od studentů žurnalistky z Univerzity Karlovy by ji člověk očekával. Od spolupořádající iniciativy Díky, že můžem, už trochu méně. Vymývání mozků středoškoláků doslova v přímém přenosu.

Tím však vytěsňování koalice STAČILO! z veřejné debaty nekončí. Veřejnoprávní (!) Česká televize si pro letošní volby dokonce ohnula pravidla zvaní kandidátů do finální předvolební debaty, aby nemusela pozvat náš subjekt s potenciálem 13,5 procenta, a pojala ji jako "Závěrečnou debatu s předsedy a zástupci politických stran a hnutí, zastoupených v Poslanecké sněmovně, o vztahu národní a evropské politiky".

SPOLU tak bude mít v debatě hned tři své zástupce. A váš hlas, hlas opozice, hlas nesouhlasu, protestu proti asociální politice v hodnotě 13,5 procenta, bude záměrně ignorován. Ať mi nikdo nevykládá, že Česká televize není poplatná současnému režimu. 

Tomu je potřeba říct STAČILO! A pokud nám brání oslovit voliče média a státní instituce, znamená to jediné - mají strach, že uspějeme! A my uspějeme. Hlavně díky vám, kteří sdílíte naše příspěvky, lepíte plakáty, povídáte si s lidmi v okolí. Vydržte, prosím, tohle maximální nasazení až do konce. Společně si je 7. a 8. června namažeme na chleba.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

18:02 Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

Jednou za pět let je občanům EU dána teoretická možnost něco ovlivnit. Ve skutečnosti je to trochu i…