Půta: Neloajalita ke zřizovateli je pro ředitele příspěvkové organizace nepřípustná

16.08.2013 7:23

Po návratu z týdenní dovolené na mě čekalo nepříjemné překvapení v podobě článku zveřejněného v pondělním Libereckém deníku, v němž ředitel Zdravotnické záchranné služby LK Stanislav Mackovík nevybíravým a nepřijatelným způsobem napadl statutární náměstkyni hejtmana Libereckého kraje Zuzanu Kocumovou.

Půta: Neloajalita ke zřizovateli je pro ředitele příspěvkové organizace nepřípustná
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj)

Na postup jednání ohledně tipování míst pro bezpečné přistávání vrtulníků letecké záchranné služby jsem se okamžitě informoval. Před dvěma týdny bylo svoláno běžné jednání mezi statutární náměstkyní Kocumovou, ředitelem Mackovíkem, vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Alenou Riegerovou a za přítomnosti starosty Hamru na Jezeře Milana Dvořáka, kde byla celá situace řešena. Výsledkem byla podle mých informací dohoda a jasné pokyny pro všechny zúčastněné strany. Na základě zmíněného jednání byla také vydána oficiální společná tisková zpráva, kde byl prezentován výsledek jednání, se kterým ředitel Mackovík souhlasil. Nechápu proto konfrontační styl vyjadřování pana ředitele Mackovíka v uvedeném článku a vnímám jeho reakci jako začátek předvolební kampaně do parlamentních voleb.

Považuji za nepřípustné, aby se kterýkoliv ředitel příspěvkové organizace podobným způsobem vyjadřoval v médiích a poškozoval tak zájmy Libereckého kraje, navíc v situaci, kdy jsem s panem ředitelem Mackovíkem jeho vystupování již v minulých měsících osobně řešil. Pondělní článek proto pokládám za zásadní porušení naší dohody, že problémy se budou řešit věcným jednáním a ne tímto způsobem prezentace v médiích. Po jeho návratu z dovolené si jej neprodleně pozvu k osobnímu rozhovoru. Mimo jiné mu důrazně vysvětlím, že vedení osobní politické kampaně pana Stanislava Mackovíka jako lídra krajské kandidátky KSČM je pro ředitele krajské příspěvkové organizace absolutně nepřípustné.

Martin Půta
hejtman Libereckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kraj-lbc.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.