Račok: Neberme dětem jejich svět

12.11.2018 22:11

Když jsem si přečetl tento článek autora pod názvem oslavující a obhajující Istanbulskou úmluvu: „Členka SPD i šiřitelka fake news. Kdo je žena, která varuje zákonodárce před úmluvou“

Račok: Neberme dětem jejich svět
Foto: redakce
Popisek: Ladislav Račok

Tak mi dovolte na tento nesmyslný článek zareagovat. Nebudu zde popisovat a vysvětlovat obsah Istanbulské úmluvy. Její ztvárnění si každý může najít.

Zdánlivě snaha zabezpečit bezpečí ženám, dětem se v ní skrývá veliké nebezpečí zasahovat do právního systému svrchovaného státu, zcela blokovat právo na obhajobu žen, dětí, právo na ochranu rodiny před zásahy, které takovouto rodinu ohrožují a v podstatě fyzicky a společensky likvidují.

My přeci dobře víme a známe mnohé případy z jiných zemí, kde bez rozhodnutí soudu se odebírají děti z rodin, bez podložených důkazů, děti se ztrácí někde, kdy právoplatní rodiče ani nevědí, kde jsou, je jim bez rozhodnutí soudu bráněno se s dětmi setkat.

A co je tedy Istanbulská úmluva. Je to mezinárodní zločin páchaný na právoplatných rodinách v rozporu s lidskostí, humanitou, právem nejvyšším při ochraně dětí, právem nejvyšším  a nejsvětějším, právem ochrany státu rodiny, jako základní funkční jednotky státu  a společnosti.
A ve své neomalenosti, nelidského přístupu, krutosti: „Bere dětem jejich dětský svět“

Dítě a vztah rodiče, vztah matky, otce je něco nádherného. Je to chemie, kterou nedokážete popsat ani na tisíc stran. Je to nekonečný nádherný, bouřlivý, nezaměnitelný vztah opřený o lásku, cit tak, jako sám vesmír je nekonečný. Dětský svět je každou vteřinu jiný, mění se a vytváří krásné duhové barvy, ale i bouře, podle toho, jaké jsou jeho prožitky. Ale přesně ví, kdy má říci, mámo, nebo táto. Neberme mu jeho svět, který je nezbytnou součástí jeho zdravého vývoje, jeho osobnosti, jeho vnímáním lidství.

Věřím, že Česká republika má dost vnitřní síly a odvahy Istanbulskou úmluvu zcela odmítnout a odvrátit tak pošlapání a narušení právního a sociálního práva v péči o rodinu a dítě, která je v České republice na velmi vysoké a kvalitní úrovni plně odpovídající i mezinárodním právům v oblasti ochrany a péče o rodinu a dítě.

Věřím, že politická reprezentace v tuto chvíli zapomene na rozdílnost svého politicko-ideového zaměření a nedovolí toto zločinné a kruté monstrum:
Istanbulskou úmluvu implantovat do vnitřního chodu České republiky a ohrozit tak právní suverenitu, nedotknutelnost a svrchovanost České republiky.“

Pokud by někdo uvažoval Istanbulskou úmluvu přes odpor veřejného mínění, přes zjevný odpor společnosti implantovat do právního systému České republiky bez vyhlášeného veřejného referenda, pak se dopustí znaku zrady jak v oblasti morální, politické a i právní.

 

Děkuji čtenářům za trpělivost a projevenou přízeň

(článek najdete ZDE)

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…