Rada Středočeského kraje rozhodla o vítězích veřejných zakázek na zateplování škol

01.07.2014 6:40

Krajští radní rozhodovali na svém zasedání v pondělí 30. června 2014 o vítězích zakázek několika významných projektů Středočeského kraje.

Rada Středočeského kraje rozhodla o vítězích veřejných zakázek na zateplování škol
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Ing. Miloš Petera, ČSSD

„U všech soutěžených zakázek se nám opět proti předpokládaným nákladům podařilo výrazně ušetřit. Dokládá to, že kraj umí šetřit peníze nejen na zakázkách na rekonstrukce silnic, ale stejně i v případě zateplování budov a zajištění dostupnosti sociálních služeb,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera.

Podle dnešního rozhodnutí radních jsou například známí zhotovitelé zateplení objektů tří středočeských škol. V prvním případě se jedná o Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště Nymburk, kde podle doporučení hodnotitelské komise provede zateplení obvodových plášťů a střešních plášťů školy pražská společnost KAZIKO, a.s., za nejnižší nabídkovou cenu necelých 44 miliónů korun včetně DPH. To je oproti předpokládaným nákladům o více než 7 miliónů korun méně. U Střední průmyslové školy strojírenské a Jazykové školy Kolín zajistí práce na zateplování budov škol firma Realitní a stavební společnost s.r.o. za cenu 18,1 miliónu korun, což je o 2,9 miliónu méně než se očekávalo. A třetí školou, jejíž budovy budou zatepleny, je Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Beroun – Hlinky. Vítězným zhotovitelem se stala firma JETCON spol. s r.o., která předložila cenu 22,3 mil. korun, a to je 8 miliónů korun méně oproti předpokládané ceně.

„Celkem jsme na těchto třech zakázkách ušetřili 17,9 miliónů korun. Všechny tři projekty jsou spolufinancovány ze zdrojů Evropské unie v rámci Operačního programu Životního prostředí a všechny naplňují náš dlouhodobý záměr zlepšování životního prostředí v kraji,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast financí Jiří Peřina.

V oblasti zajištění dostupnosti sociálních služeb bylo krajskou radou rozhodnuto o vítězích na zakázku zajištění „sociální rehabilitace ambulantní“ s kapacitou 238 uživatelů na území regionů Mladá Boleslav, Nymburk a Praha-východ. Tuto sociální službu podle rozhodnutí krajské rady zajistí společnost Fokus Mladá Boleslav za cenu 6,6 miliónů korun.

Vítězem další veřejné zakázky na zabezpečení „terénních programů“ na území regionů Benešov, Kutná Hora a Kolín, se stala obecně prospěšná společnost Prostor Plus o.p.s. za nabídkovou cenu 3,2 mil. korun bez DPH. Tato služba je určena pro osoby bez přístřeší žijících v sociálně vyloučených lokalitách či pro oběti domácího násilí I na těchto dvou zakázkách ušetřil kraj nezanedbatelných téměř devadesát tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.