Raindl (KSČM): Lidská práva jen pro vybrané?

23.06.2014 8:17

Veřejností rezonuje případ matky, které byly v Norsku odebrány děti. Z případu se stalo politikum, které proniklo až na půdu Poslanecké sněmovny. Představitelé vlády jsou terčem výtek pro nečinnost.

Raindl (KSČM): Lidská práva jen pro vybrané?
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Závazné téma otevřelo otázku, nakolik je rezort, který se honosí tématem lidských práv, efektivní. Doposud, a to je třeba si otevřeně přiznat, se toto ministerstvo především „vyznamenalo“ ve své podstatě pouze propagačními akcemi na své zviditelnění.

Jiří Dienstbier také často místo řešení otázky práv lidí zabíhá do jiných oblastí, jako je třeba změna prezidentských pravomocí či zavádění volebního práva cizincům. V případě prezidentských pravomocí bojuje staré války, které prohrál. V případě volebního práva cizinců bojuje, doufejme, předem prohranou válku.

Osud matky, která prochází bolestným odloučením od svých dětí, je odbyt frázemi a holými větami. Jiří Dienstbier má nyní jedinečnou šanci – účinnou pomocí matce může dokázat, že jím vedený rezort není zbytečný. V opačném případě se, bohužel, ukáže, že lidská práva chrání selektivně. Jen pro vybrané.

Mgr. Miroslav Raindl, kandidát KSČM do Senátu, volební obvod č. 63 – Přerov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.