Rajchl (PRO): Základním pilířem spravedlnosti je rovnost před zákonem

25.05.2023 13:09 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k závěrům vyšetřování výroků starosty Řeporyj Pavla Novotného

Rajchl (PRO): Základním pilířem spravedlnosti je rovnost před zákonem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Rajchl

Tak jsme se od orgánů činných v trestním řízení dozvěděli, že výrok "Češi by potřebovali válku. Vyhnat je v noci z baráku, zabít dítě a zapálit barák" není trestným činem, nýbrž pouze potenciálním přestupkem.

Z pohledu advokáta je pro mne podivuhodné, že pokud ve výše uvedeném výroku slovo "Češi" nahradíte slovem "Ukrajinci", tak už se dle rozhodovací praxe o trestný čin evidentně jedná. Ať jsem v trestním zákoníku hledal, jak jsem hledal, tak jsem tam zákonný podklad pro tento postup neobjevil.

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33716 lidí

Z pozice politika pak tvrdím, že stát, jenž zvýhodňuje, či poskytuje cizím státním příslušníkům vyšší míru právní ochrany než svým vlastním občanům, je státem vážně nemocným.

Tomáš Garrigue Masaryk říkal, že demokracie spočívá ve spravedlnosti. Já dodávám, že základním pilířem spravedlnosti je rovnost občanů před zákonem. Tudíž Česká republika ovládaná fialovým morem není státem spravedlivým, a tedy ani demokratickým.

Nemám potřebu se vyjadřovat k osobě řeporyjského klauna. Člověk, jehož největším životním počinem je to, že se narodil slavnému otci, a tedy je celoživotně povoláním syn, je nepodstatná nula, s níž nemá smysl ztrácet čas. Problémem je narušení základních pilířů demokratického právního státu ze strany výkonné moci řízené současnou pětidemoliční vládou zoufalců.

Pokud nám k tomu dáte mandát, tak vám garantuji, že uděláme naprosté maximum pro to, aby byla důvěra občanů v rovnost práva co nejdříve obnovena. A stejně tak se postaráme o to, aby se naši občané přestali cítit jako cizinci ve své vlastní zemi. Máte moje slovo.

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rakušanova, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemobidick2020 , 25.05.2023 14:13:41
Rakušanova soldateska vyhodí z práce učitelku a dokonce jí hrozí vězením jen za to, že si dovolila slušnou formou říct svůj názor a tenhle špekoun a ........z Řeporyjí přímo nabádá k likvidaci vlastního národa a je to O.K.!??! Fialo a spol. zahráváte si s ohněm!!!!

|  6 |  0

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…