Rakušan (STAN): Každý z nás si zaslouží šanci

01.03.2020 20:33

Komentář na facebookovém profilu k tom, že rozdílné názory nejsou na překážku diskusi

Rakušan (STAN): Každý z nás si zaslouží šanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda STAN Vít Rakušan

Při vzpomínaní hrůz spojených s 25. únorem 1948 jsem napsal, že v ten den přestal být důležitý člověk, přestala být důležitá individualita. A možná, nenápadně, plíživě, přestává být důležitá i dnes. Vidíme se skrze bubliny. Uzavřené skupiny. A stále ty druhé někam zařazujeme. Dáváme do škatulky.

Každý z nás má právo na své osobní důvody, proč nesouhlasí s člověkem, který je například zrovna teď premiérem naší země. A někteří mají své důvody, proč mu fandí.

Věčná snaha, tolik znásobena sociálními sítěmi, dávat všemu nějakou škatulku, znamínko plus či minus, je neuvěřitelně vyčerpávající, rozdělující, odčerpávající z naší společnosti dobrou náladu a tvůrčí energii. Tohle je správné, tohle zase ne, co komentář, to extremní názor vylučující diskusi, nepřipouštějící už předem byť jen náznakový posun v názoru.

Zapomínáme často na jednu věc - na to, že si každý z nás zaslouží šanci. A každý si zaslouží být vyslechnut. A každý by se měl naučit poslouchat. A nesnažit se mít pravdu za každou cenu. Tu samozřejmě nemám mnohdy ani já...

Změnu poměrů na Slovensku slavím klidnou nedělí s rodinou. Potřebuju to.

A jestli se vůbec vyplatí hádat, nesouhlasit, strávit sobotu diskusí na facebooku (včera mě přímo označilo či poslalo zprávu 60 lidí), trávit hodiny ve vlaku či autě, ve sněmovně bojem s větrnými mlýny... Tak jenom proto, že se svým dětem chci jednou podívat do očí. A říct, že jsem něco udělal proto, aby žily ve svobodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.