Rakušan (STAN): Pomoc je velmi profesionálně koordinovaná

27.06.2021 10:07 | Komentář

Komentář k situaci v jihomoravských obcích, zničených tornádem

Rakušan (STAN): Pomoc je velmi profesionálně koordinovaná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Rakušan

V brzkých ranních hodinách jsem přijel pomoci naší poslankyni Janě Krutákové, která je s rodinou naštěstí v pořádku. Odklízíme suť, taháme stromy. Je to nepředstavitelné, něco takového jsem v životě neviděl a doufal jsem, že ani neuvidím. Nefunguje elektřina, vypadává signál.

Důležité ale jsou dvě věci: pomoc je tu velmi profesionálně koordinovaná, všem složkám záchranného systému za to děkuji. Čas pro dobrovolníky přijde, o trpělivost prosím nejen já, ale i místní krizový štáb.

Ráno jsem se setkal s náměstkem hejtmana Luklem a probrali jsme koordinovanou pomoc a sbírku Svazu měst a obcí a Sdružení místních samospráv. Určitě vás o tom budeme informovat. Během dne mám v plánu setkání se všemi starostkami a starosty postižených obcí, potřebujeme zmapovat a hlavně prioritizovat potřeby postižených.

Máme tu zprávy o obrovské vlně solidarity - posíláte peníze, které snad pomůžou při obnově. Na jednom z portálů přes 74 milionů právě teď. Ještě jednou za to děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.