Rakušan (STAN): Pomozme těm, kteří to opravdu potřebují

01.11.2020 13:16

Komentář na facebookovém profilu k odmítnutí jednorázového příspěvku důchodcům

Rakušan (STAN): Pomozme těm, kteří to opravdu potřebují
Foto: Facebook Víta Rakušana
Popisek: Vít Rakušan

Aby nedošlo k mýlce: my doopravdy chceme, aby se lidé v naší zemi měli líp. A důchodci samozřejmě také. Proto podporujeme valorizaci o 839 korun v případě průměrného starobního důchodu.

Nemohli jsme ale zvednout ruku pro mimořádný příspěvek 5000 korun pro důchodce. Prosím, nechte nás ale vysvětlit proč.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

1. Skupina, která byla koronavirovou krizí dotčena nejvíce, jsou samoživitelé a samoživitelky. To je prostý fakt, který vláda nemůže čímkoliv přebít. Náš návrh, aby se k jednorázovému příspěvku přidala právě tato skupina, ale neprošel. Tedy, pomoc pro nejohroženější? Ne, jen cílené posílání peněz jen některým. Nemám rád povídačky o kupování voličů, ale tady to tak prostě vypadá.

2. Uznávám, že mezi důchodci je mnoho lidí, kteří jsou na hraně a mají existenční problémy. Nechápu ale, proč vláda nezacílila pomoc právě jim. Je to vláda, která hloupými a nepromyšlenými návrhy způsobila, že jsme pro ně prostě nemohli zvednout ruku.

3. A ano, jsou to miliardy, které budou v rozpočtu prostě chybět. A budou chybět našim dětem. Budou chybět ve chvíli, kdy budeme chtít investovat do budoucnosti - do vzdělávání, do jednoduchého a štíhlého státu, ve kterém nebude digitalizace sprosté slovo, který bude transparentní, citlivý vůči slabým, připravený na všechny výzvy budoucnosti, spojené třeba se změnou klimatu, stárnutím obyvatelstva či nevypočitatelnými krizemi, které, jak víme, přijdou zcela nečekaně.

Mnoho politických rozhodnutí bolí. I důchodová reforma, kterou tahle vláda slibuje a reálně na ni kašle, bude bolet. Tenhle návrh ji neřeší, pomáhá jen některým za obrovskou cenu. Proto se nezlobte na to, že jsme jej nemohli podpořit. A věřím, že někteří z nás politiků vám časem dokáží, že umíme pomáhat lidem i bez toho, že bychom rozhazovali pětitisícovky kamkoliv přijdeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…