Rakušan (STAN): Středočeský klientelismus před volbami vrcholí

29.06.2016 22:35

Vedení Středočeského kraje je dlouhodobě kritizováno za netransparentní přidělování dotací z rozpočtu kraje. Na dnešním jednání se klientelisticky rozdělilo dalších 110 milionů Kč.

Rakušan (STAN): Středočeský klientelismus před volbami vrcholí
Foto: archiv VR
Popisek: Starosta Kolína Mgr.Vít Rakušan (Změna pro Kolín)

"Dodatečných 70 milionů korun bylo přiděleno na vodohospodářskou infrastrukturu, ale pouze vybrané obce o tom věděly a mohly se přihlásit. Stovky dalších, které se v dubnu dověděly, že kraj nemá peníze na uspokojení jejich žádostí, lidově řečeno ostrouhaly mrkvičku.", konstatuje Vít Rakušan (STAN), kandidát na hejtmana.

Další politicky motivované přidělování peněz pokračovalo. Dolní Břežany, které realizují největší dostavbu základní školy v celém Středočeském kraji, se svoji žádosti o pomoc při spolufinancování neuspěly. Naopak větší a bohatší Hořovice a Kutná Hora si odnesou celkem 32 milionů na sportovní haly.

Jaký je mezi žádostmi rozdíl? Ten, že v Dolních Břežanech je starostou opoziční zastupitel Michalik (STAN), ale v Kutné Hoře je místostarostkou krajská radní za ČSSD Moravčíková a v Hořovicích je starostou krajský radní za ČSSD Peřina.

"Podporujeme jak výstavbu škol, tak i sportovních hal. Ale vadí nám politicky motivovaný a klientelistický přístup vedení kraje k potřebám jednotlivých regionů. Vedení kraje sice kritiku dlouhodobě odmítá, ale dnešním rozhodováním se z klientelismu usvědčilo v přímém přenosu", konstatuje Vít Rakušan (STAN).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.