Ramzer (ODS): Frýdlant daroval policii speciální tašku na prostředky a dokumenty k detekci a určování drog

05.06.2022 14:01

Takzvanou „Fet tašku“, čili na zip uzavíratelnou tašku sloužící k přehlednému uložení písemných materiálů a technických i dokumentačních prostředků nezbytných pro dokumentaci protiprávního jednání spočívajícího v neoprávněném držení návykových látek, získalo ve středu 1. června 2022 od města Frýdlant obvodní oddělení Policie České republiky ve Frýdlantu.

Ramzer (ODS): Frýdlant daroval policii speciální tašku na prostředky a dokumenty k detekci a určování drog
Foto: ODS
Popisek: Starosta Frýdlantu Dan Ramzer

Kufřík pomůže policistům nosit všechny potřebné písemné, dokumentační i technické prostředky potřebné k řešení přestupků na úseku neoprávněného držení návykových látek pohromadě, na jednom místě a přehledně. 

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

„Město Frýdlant je dlouhodobým partnerem projektu Okrskář roku, tedy tradiční soutěže policistů Libereckého kraje, kteří prezentují svoji činnost v přidělených okrscích. A právě během této soutěže nám jeden z okrskářů představil loni svoji vlastnoručně vyrobenou „Fet tašku“, kterou tvořil obal na notebook, ve kterém měl vše nezbytné pro detekci a identifikaci drog v terénu na jednom místě, v jednom obalu. Tento projekt se mi velmi zalíbil a zajímal jsem se, zda mají policisté podobnou „Fet tašku“ i v jiných okrscích. Po zjištění, že nikoli a mají potřebné věci v různých nosičích na různých místech, jsem projevil přání našim frýdlantským policistům speciální tašku pořídit,“ vysvětluje místostarosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

Projekt „Fet tašky“ zaujal i krajské ředitelství Policie ČR Libereckého kraje. „Také nám se ten nápad natolik zalíbil, že jsme se rozhodli „Fet taškou“ ve které by bylo vše potřebné na jednom místě vybavit všechny okrskáře v Libereckém kraji. Vyhodnotili jsme ale, že obal od notebooku není nejvhodnějším nosičem a ve spolupráci s městem Frýdlant jsme nechali vyrobit jinou, speciální taškou s variabilním uzpůsobením vnitřního prostoru přesně pro naše účely,“ vysvětluje náměstek ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje pro vnější službu plk. Mgr. Pavel Bartoš. Tento prototyp budou teď zkoušet v běžném výkonu služby frýdlantští okrskáři. „Budeme sledovat, jak se v praxi tato speciálně vyrobená taška, kterou nám dnes předalo město Frýdlant, osvědčí. Pokud se tento model se zipem odolným proti tekutině a tímto rozložením ukáže jako vhodný, vybavíme postupně touto taškou i ostatní obvodní oddělení v kraji,“ dodává Pavel Bartoš.

Náklady na pořízení této speciální tašky na technické prostředky a dokumenty k detekci a určování drog jsou zhruba 3 tisíce korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích