Řehoř (ODS): Na Dobrošov se dostanete po objízdné trase

21.05.2022 17:46

Silnice III/285 26 z Náchoda přes Lipí na Jizbici, která je hlavní přístupovou komunikací na Dobrošov, je v současnosti uzavřena kvůli rekonstrukci.

Řehoř (ODS): Na Dobrošov se dostanete po objízdné trase
Foto: ODS
Popisek: ODS

V místě je ale značena objízdná trasa. Vede z Nového Města nad Metují nebo z Dobrušky přes Nový Hrádek a dále přes Borovou a Českou Čermnou.

„Stavba je rozdělena do dvou stavebních sezon. Letos budou práce probíhat mezi Náchodem a obcí Lipí. V příštím roce se přesunou do intravilánu Lipí a směrem na Jizbici. S rekonstrukcí silnice souvisí také výstavba chodníků v obcích Jizbice a Lipí a městě Náchod,“ říká radní Václav Řehoř odpovědný za oblast dopravy.

Celkové náklady na straně Královéhradeckého kraje jakožto správce komunikace jsou 83 milionů korun včetně DPH. Stavba je financována ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Omezení provozu skončí v říjnu, kdy začne zimní přestávka.

Od středy 17. května si návštěvníci mohou prohlédnout nově zrekonstruovanou pevnost Dobrošov. V květnu je otevřena denně mimo pondělí od 10 do 16 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi