Rejmont (TOP 09): Potvrdí Slovenský ústavní soud, že Babiš byl agentem StB?

10.09.2017 21:38

Slovenský ústavní soud (SÚS) projedná 14. září stížnost Ústavu paměti národa (ÚPN) proti pravomocnému rozhodnutí slovenských soudů, že Babiš je v archivních svazcích StB veden jako agent neoprávněně.

Rejmont (TOP 09): Potvrdí Slovenský ústavní soud, že Babiš byl agentem StB?
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloš Rejmont

Archivní dokumenty uvádějí, že Babiš se v roce 1980 stal důvěrníkem StB a o dva roky později agentem s krycím jménem Bureš.

Předchozí rozhodnutí soudů jsou nezákonná, protože bývalí příslušníci StB, kteří svědčili pro Babiše, nebyli před výpovědí zbaveni mlčenlivosti. Šéf správní rady ÚPN Andrej Krajňák věří, že verdikt SÚS bude spravedlivý.

Pokud verdikt Slovenského ústavního soudu potvrdí fakta Ústavu paměti národa, tak na premiéra České republiky bude kandidovat trestně stíhaný člověk s estébáckou minulostí. Co tomu řeknou demokratické státy? Nebo se Babiš vzdá kandidatury? To zřejmě nepřipadá v úvahu. O tom, že je bezcharakterní, člověk bez studu, svědčí to, že 6. září byl PS vydán policii k trestnímu stíhání a hned 7. září se nestyděl vyjet mezi lidi a dělat kampaň v Libereckém kraji.

Pokud budu vykroužkován a dostanu se do poslanecké sněmovny, navrhnu úplné zrušení poslanecké imunity, aby bylo právo pro všechny stejné.

MUDr. Miloš Rejmont
místopředseda TOP 09 Libereckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.