Rejmont (TOP 09): Quo vadis, ČSSD?

26.05.2018 19:02

Jediným, kdo připadá v úvahu, že uzavře koalici s ANO, je ČSSD. Řešení jistě není ku prospěchu ČSSD, není ku prospěchu demokracie u nás. Je pro Babiše poslední nadějí, jak získat důvěru pro vládu, v jejím čele tento trestně stíhaný člověk bude.

Rejmont (TOP 09): Quo vadis, ČSSD?
Foto: TOP 09 / Šimon Pikous
Popisek: Miloš Rejmont

20. května prohlásil odpůrce této koalice předseda Senátu Štěch: „Babiš je žralok, který si jde jen za svým, jako politický partner je nedůvěryhodný.“

21. května začalo referendum v ČSSD o koalici s ANO. Dle průzkumu jsou šance vyrovnané. Pokud zvítězí hlasy pro koalici, ocitne se ČSSD v roli užitečných idiotů. Tyto strany nedají dohromady potřebný počet hlasů pro vyslovení důvěry vládě. Ke slovu (a to doslova) tedy přijde KSČM s jejími personálními a hlavně programovými požadavky. A ty se například v otázkách obranné politiky, členství v NATO apod. zásadně rozcházejí s názory ČSSD. Je tedy určitě namístě hypotetická otázka, zda v zájmu zachování koalice 2+1 půjde ČSSD na další ústupky? A v neposlední řadě, pokud jde o hlasování, tak „hlasovací“ koalice ve Sněmovně v mnoha případech již existuje: ANO, KSČM a SPD. Posledním důkazem je 22. květen, kdy se kauzou novičok, slovy prezidenta Zemana o látce, kterou byl v březnu ve Velké Británii otráven agent Sergej Skripal, měla zabývat Sněmovna. Vyřadit tento bod z jednání Sněmovny navrhla KSČM. Podpořily ji právě SPD a ANO.

„Hlasovací“ koalice ANO, SPD a KSČM je jednotná, upozorňuje opozice s narážkou na to, že o koaliční vládě jedná ANO s ČSSD.

MUDr. Miloš Rejmont, místopředseda KV TOP 09 Libereckého kraje

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.