Richter (ANO): PRO Chomutov hrálo bez pravidel a bylo netransparentní

17.12.2016 7:36

Otřes na chomutovské radnici a odvolání jejího primátora z hnutí PRO Chomutov není podle krajského předsedy hnutí ANO velkým překvapením.

Richter (ANO): PRO Chomutov hrálo bez pravidel a bylo netransparentní
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Přestože tuto iniciativu vyvolal koaliční partner KSČM, část zastupitelů z hnutí ANO se k tomuto kroku přidala. Krajský předseda hnutí Jan Richter říká, že těch důvodů bylo spousty a své bývalé kolegy v radě na ně neustále upozorňovali.

„PRO Chomutov říká, že nedělá politiku. Bohužel, někteří jejich členové si to vyložili po svém a často se pohybovali na hranici zákona, některé jejich kroky rozhodně nebyly transparentní,“ vysvětluje Jan Richter a přidává i konkrétnější příklady.

„Lidé okolo pana primátora často nerespektovali pravidla a ve vedení města si dělali, co chtěli. Do funkcí dosazovali své kamarády bez výběrových řízení, pověřovali osoby mimo zastupitele zastupováním statutárního města a následně jim ještě přihodili nepřiměřené platy. V případě, že výběrové řízení zrealizovali, zase vůbec nerespektovali doporučení výběrové komise,“ říká krajské šéf hnutí ANO.

Stejně jako komunisté si zastupitelé nominovaní hnutím ANO stěžovali i na špatnou komunikaci s bývalým primátorem, kdy byla snaha udělit bez souhlasu svých koaličních partnerů plošnou amnestii dluhů Chomutovské bytové, a.s. a to včetně těch exekučně přiznaných, zatajili rezignační dopis určený radě města, nebo záměrně zapomněli své partnery informovat o důležitých schůzkách.

„Jimi dosazení lidé navíc vůbec nedělali to, za co byli placeni. Předseda dozorčí rady Technických služeb města Chomutov během 8 měsíců vůbec nesvolal dozorčí radu,“ říká ústecký krajský předseda a zároveň odmítá kritiku PRO Chomutov, že by v otřesu na radnici sehrál roli chomutovský hokej. „Chápu, že jsou lidé z PRO Chomutov dotčeni aktuálním vývojem, ale vymýšlet si takové nesmysly od nich rozhodně není fér,“ dodává Jan Richter.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…