Richterová (Piráti): Cena ne zas tak velkého nákupu mi připomněla, jak moc zdražují potraviny

16.04.2022 19:44 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke zdražování a Velikonocům.

Richterová (Piráti): Cena ne zas tak velkého nákupu mi připomněla, jak moc zdražují potraviny
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Dnes končí čtyřicetidenní období příprav na Velkou noc a potom ráno - neděli  Vzkříšení. Dnešek, Bílá sobota, bývá dnem, kdy leckde velikonoční chystání vrcholí. Uklízí se, trouba nevychladne, pečou se tradiční mazance a velikonoční beránci, barví se a zdobí vajíčka. V minulosti se v sobotu před Božím hodem velikonočním bílily stěny světnic a celá domácnost se chystala na slavnost Zmrtvýchvstání Páně a příchod jara.

A my letos ne. Tedy, těšíme se na pěkné počasí, na výlety a přírodu, ale letos nepečeme ani neuklízíme. A bohoslužby sledujeme online. Skolila nás všechny nějaká dětská viróza, naštěstí ne covid, a já nemám sílu skoro na nic. Horečky už jsou ale snad pryč, tak aspoň, spíše sama pro vlastní vzpomínku, koukám na fotku z Velikonoc v roce 2021. To jsem pekla i s dětmi a bylo to moc fajn.

A napadají mě dvě věci. Že, i když člověku nevyjdou plány tak, jak si představuje, svět se nezboří. Jsme spolu jako rodina, máme se rádi, podporujeme se, a to je nejvíc. Ta druhá myšlenka ke svátečním dnům možná nepatří, ale když jsem nakupovala na pečení, které se nakonec nekonalo, znovu mi cena ne zas tak velkého nákupu připomněla, jak moc zdražují potraviny. A podle všech ukazatelů ještě budou. S tím musíme něco udělat, brzy.

A co vy? Podařilo se vám připravit na Velikonoce podle vašich představ?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…