Richterová (Piráti): Máme v Praze jednu z nejhustších tramvajových sítí na světě

09.07.2021 6:27

Komentář na facebookovém profilu k síti pražské MHD.

Richterová (Piráti): Máme v Praze jednu z nejhustších tramvajových sítí na světě
Foto: Repro FB
Popisek: Pirátská poslankyně Richterová jezdí do práce na kole

Věděli jste, že máme v Praze jednu z nejhustších tramvajových sítí na světě?

Třeba jen tramvaje na zastávce I. P. Pavlova odbaví denně podobný počet cestujících jako Letiště Václava Havla - kolem 65 000 lidí! A tramvajová křižovatka na Karlově náměstí je podle pražského dopravního podniku dokonce nejvytíženější tramvajovou křižovatkou na světě.

Současně je super, že se s rozvojem tramvajových tratí v Praze zdaleka nekončí. Naopak, Prahu teď čekají po hubených letech takové tramvajové žně. Kde se objeví nové koleje?

Nedávno došlo k obnově trati Pražského povstání - Pankrác. Ve výstavbě je trať Barrandov - Holyně a tramvajová smyčka Zahradní Město. Co nevidět se začne stavět trať Modřany - Libuš a tramvajová smyčka u Depa Hostivař. V přípravě je prodloužení tramvajové trati z Kobylis do Zdib nebo z Divoké Šárky na Dědinu. Počítá se také s návratem tramvají na Václavské náměstí a před hlavní vlakové nádraží. Tahle práce Zdeněk Hřib - primátor Prahy a Adam Scheinherr po nich zkrátka zůstane.

Podpora veřejné hromadné dopravy je samozřejmě naším cílem nejen v Praze, ale v celé zemi. Jedná se o rychlý, levný a pohodlný způsob dopravy po městě pro velký počet lidí. Veřejná doprava je zároveň šetrná k životnímu prostředí a vzhledem k počtu přepravených lidí si ani nenárokuje tolik prostoru. Takže je mnoho důvodů, proč takovému způsobu dopravy fandit.
Současně sama nejezdím ráda tramvají příliš nacpanou anebo málo větranou a vítám možnost nakoupit si v jiném městě lístky co nejsnáze, ideálně v automatu ve voze (to jde mimochodem v Praze bezkontaktně).  

A jak cestujete po městě nejraději vy? Fandíte také tramvajím a kolejové dopravě obecně? Dneska zdravím nikoli na kole, ale z "dvaadvacítky" a budu ráda za vaše postřehy a názory.

Olga

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.