Richterová (Piráti): Nemáme korupční kauzy, protože jsme transparentní

21.06.2022 7:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nutnosti otevřené politiky pod veřejnou kontrolou

Richterová (Piráti): Nemáme korupční kauzy, protože jsme transparentní
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Olga Richterová na Primě CNN

Piráti jsou jednou z mála politických stran bez korupčních kauz. A není to rozhodně žádná náhoda. Je to díky transparentní politice, kterou už od našeho vzniku prosazujeme!

Pirátská transparentnost je v Česku něco neobvyklého, na co si i po letech ostatní politici nebo média stále zvykají. Proto byla někdy vysmívaná, jindy zas zneužívaná v politickém boji, kdy se uměle vytvářela zástupná témata z různých veřejných členských diskusí. Teď se ale naplno ukázalo, že právě otevřená politika pod veřejnou kontrolou je tou cestou, jak dělat politiku správně.

Má smysl evidovat a hlídat si lobbistické kontakty, zavádět veřejné kalendáře, zveřejňovat zakázky online, diskutovat veřejně důležitá stranická rozhodnutí, dělat otevřená výběrová řízení nebo zveřejňovat majetková přiznání, platy a financování kampaní. To všechno nejsou nějaké překážky v politické práci, ale naopak účinné nástroje k tomu, aby mohla být politika čistá.

Věřím proto, že tenhle přístup k transparentnosti nebude nadále jen pirátskou specialitou, ale že ho přijmou za svůj i další strany a hnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace